29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Rize'de Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Rize'de Coşkuyla Kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 94. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Rize ‘de de coşkuyla kutlandı.

Rize’de dün çelenk koyma töreni ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin Kuruluşunun 94. Yıldönümü kutlamaları, bu sabah Rize Valiliğinde tebriklerin kabul edilmesi ile devam etti. Rize protokolu daha sonra resmi törenin yapılacağı Valilik önü tören alanına geldi.

29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(1).jpg

Buradaki törene Vali Erdoğan Bektaş‘ın yanı sıra, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Jandarma  Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, daire müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda Rizeli vatandaş katıldı.

29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(3).jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan törende; Vali Bektaş ve Belediye Başkanı Kasap, halkın ve protokolun bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı ise Rize Valisi Erdoğan Bektaş yaptı.

Vali Erdoğan Bektaş, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin bağımsızlık ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı tarihte emsali görülmemiş bir mücadele örneği gösterdiğini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmeyi başardığını belirten Bektaş, "Devlet olarak bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı günümüzde de sürdürmektedir. Türk milleti ise her daim devleti ile bir bütün olmayı başarmış, bunu her şartta dünyaya göstermiştir." dedi.

29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(14)-001.jpg

Öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirler okundu. Şiir, resim ve kompozisyon dalında ödüllerin takdimi yapıldı. Rize Belediyesi Bando Takımı eşliğinde gerçekleşen resmi geçit töreninde jandarma ve polis ekipleri büyük alkış aldı.

Vali Bektaş, Belediye Başkanı Kasap ve protokol daha sonra Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen İKKM’deki fotoğraf sergisini gezdi.

29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(2).jpg

29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(4).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(5).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(6).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(7).jpg

29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(8).jpg29-ekim-kutlamasi.jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(10).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(11).jpg

29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(12).jpg

29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(13).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(15).jpg

29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(18).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(27).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(28).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(21).jpg

29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(22).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(23).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(24).jpg29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(25).jpg

29-ekim-cumhuriyet-bayrami-rize-(26).jpg