365 gündür sahasında bileğini büken yok

365 gündür sahasında bileğini büken yok
Banka Asya 1. Lig'in lideri Kardemir Karabükspor 22 Şubat 2009'dan bu yana evinde yaptığı 17 maçta yenilgi görmedi...

Banka Asya 1. Lig'in lideri Kardemir Karabükspor 22 Şubat 2009'dan bu yana evinde yaptığı 17 maçta yenilgi görmedi. En yakın rakibiyle arasında 8 puan fark olan Karabükspor 11 yıllık Süper Lig hasretine bu sezon son vermek istiyor.

Tam 365 gün evet tamı tamına 365 gün... Bank Asya 1. Lig’in gözde takımlarından Kardemir Karabükspor 365 gündür kendi sahasında bileği bükülemedi. 22 Şubat 2009 tarihinde kendi evinde Boluspor'a 2-0 yenilen Karabükspor tam 17 maçtır sahasında yenilgi yüzü görmedi.

11 yıldır süper lig hasreti çeken Kardemir Karabükspor bu kez mutlu sona çok yakın. 1998-99 sezonunda ligden düştükten bu yana hasret çeken takım bu yıl yoluna emin adımlarla ilerliyor. Başarılı teknik adam Yücel İldiz yönetiminde şimdiye kadar oynadıkları 22 maçta 50 puan toplayan ve Bank Asya 1. liginin zirvesinde yer alan takım en yakın rakibi Bucaspor'a ise 8 puan fark attı.

karabukspor.jpg

Lider Karabükspor sahasında oynadığı son 18 maçta mağlup olmadı. Geçtiğimiz sezon 23. hafta 22 Şubat 2009 tarihinde sahasında Boluspor'a 2-0 yenilen Karabükspor bu maçtan sonra oynadığı 17 maçın üçünde berabere kaldı, 14 karşılaşmayı ise galibiyetle bitirmeyi başardı. Karabük takımı tam 365 gündür sahasında mağlubiyet yüzü görmedi.

Ardarda aldığı galibiyetlerle Bank Asya Birinci Ligi'nin lideri konumundaki Karabükspor bu sezon sahasında 11 maç yaptı. Sadece Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 2-2 berabere kalan Karabükspor Giresun, Dardanel ve Adana’yı 1-0, Kartal, Buca, Karşıyaka,Rize ve Altay’ı  aynı tarife ile 3-0, Hacettepe'yi de 4-2 ve Samsun’u 2-1, Erciyes'i 4-2 yenerek 12 maçta tam 34 puan topladı. Bu sezon sahasında oynadığı 12 karşılaşmada fileleri tam 30 kez havalandırırken, kalesinde sadece 7 gol gördü.

BAŞKAN FERİDUN TANKUT: GARANTİLEYENE KADAR HER MAÇ FİNAL

İlk yarıyı lider bitirdikten sonra ikinci yarı tüm maçlarının final havasında geçtiğini de söyleyen Başkan Tankut, "Süper Lig'i garantilediğimiz maça kadar final havasında oynayacağız. Bütün temenni ve arzumuz maçları 3'er puanla kapatıp en kısa sürede süper lig'i garantilememiz lazım. İçerde 5 maçımız var ve maçlarda beşte 5 yapmamız lazım. Bunun içinde 12. adam olan taraftarımıza büyük görev düşüyor. Sahada futbolcuları motive edecek olan taraftar ve seyircidir" dedi.

TEKNİK DİREKTÖR: Yücel İldiz

MENAJER: Seyit İçgül

YARDIMCI ANTRENÖR: Metin İlhan

KALECİ ANTRENÖRÜ: Öner Piroğlu

ANALİZ: Nuri Ökten

TAKIM KADROSU: Bülent Ataman, Ferhat Odabaşı,Engin Aktürk, Bülent Bal, Murat Selvi, Hassan Wasswa, Birol Hikmet, Şenol Akın, Aydın Çetin, Sertan Vardar, Aydın Arslan, Emmanuel Emenike, Yasin Avcı, Ferdi Elmas, Muhammed Özdin, Hakan Söyler, Tayfun Taner, Ömer Ateş, Murat İbrahim Uslu