4 Araçta 15 Kişi Mahsur Kaldı

4 Araçta 15 Kişi Mahsur Kaldı
Rize'nin İkizdere ilçesi Kaymakamı Alpaslan Altınışık, Ovit Dağı'nda meydana gelen çığ nedeniyle 4 araçta toplam 15 kişinin mahsur kaldığını belirterek, ''Yaklaşık 4 saat içinde vatandaşlarımıza ulaşmayı planlıyoruz'' dedi.

Altınışık,  yaptığı açıklamada, İkizdere-İspir karayolunda Ovit Dağı'nın Üçoluklu Çeşme mevkisinde, saat 11.50 sıralarında çığ meydana geldiğini belirtti.

Çığ nedeniyle söz konusu bölgede 2 kamyon, 1 taksi ve 1 otobüsün mahsur kaldığını ifade eden Altınışık, ''10'u otobüste olmak üzere araçlarda 15 kişi var. Otobüs şoförüyle irtibat kurduk. Durumlarının gayet iyi olduğunu, herhangi bir sağlık sorunlarının olmadığını söyledi. Sadece çığ hem önlerine hem de arkalarına düştüğü için araçları hareket ettiremiyorlar'' diye konuştu.

Altınışık, Karayolları ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin çalışma başlattığını, yaklaşık 4 saat içinde mahsur kalan vatandaşlara ulaşmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

İkizdere-İspir karayolunun Ovit Dağı mevkisinde 2009 Kasım ayında meydana gelen çığ nedeniyle bir minibüste mahsur kalan sürücü ile 17 yolcu 39 saat sonra kurtarılmıştı.

İLGİLİ HABERİMİZ

Ovit'te Çığ Düştü,12 Kişi Mahsur Kaldı