5 dakikada açığa alırdım

5 dakikada açığa alırdım
Bülent Arınç, Albay Dursun Çiçek'in hazırladığı “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nın ayrıntılarını'korkunç' olarak değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlanan plan ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a Çiçek başta olmak üzere olayın sorumlularını açığa alma çağrısında bulundu.

Arınç, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, dünyada hiçbir şeyin gizli kalmadığını belirterek, "Bir plan üzerinde çalışsan bile gizli kalmıyor. Bir saniye sonra alt yazı veya e-mail ile bize gelmesi mümkün. Tüm Anayasal kurumların şeffaf ve denetlenebilir olması gerekir. Şeffaf olursanız bu sıkıntılar olmaz" dedi.

Kesinlikle doğru değil

Planla ilgili "Korkunç bir şey" değerlendirmesi yapan Arınç, Meclis Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, "Meclis'te böyle bir belge ortaya çıksaydı derhal görevden alırdım açığa alırdım soruşturma neticelenene kadar ilişkisini keserdim. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde birisinin böyle bir iş yaptığını bilsem 5 dakika sonra onu görevden alırım. Bu soruşturmanın en iyi şekilde neticelenmesi açısından iddia edilen kişinin görev başında bulunması mümkün değil, doğru değil" diye konuştu.

Kurtlar Vadisi gibi

"Senaryoların hepsi doğru olabilir. Kurtlar Vadisi'nin çeşitli versiyonları yaşamak mümkün. Bu iddiaların sonuna kadar araştırılması gerekir" diyen Arınç, Genelkurmay Başkanı Başbuğ’a sözlerini hatırlatarak, "Belge için 'kağıt parçası' ifadesi kullanıldı. 'Aksi ispat edilirse soruşturulabilir' dedi. Genelkurmay Başkanımıza nasihat etmem söz konusu olamaz. Sorgunun en iyi imkanlarla yapılması, bu işe dahli olanlar varsa silahlı kuvvetlerin dışına çıkarılması ve yargılanması gerekir. Yargıya güvenmek zorundayız" ifadesini kullandı.