Acımız ve Duygularımız Ortak

Acımız ve Duygularımız Ortak
"Babamızı kaybetmenin ötesinde liderimizi kaybetmenin acısını yüreklerimizde yaşadığımız için, sizin de ne kadar büyük bir acı yaşadığınızı, bizimle aynı acıyı ve duyguları paylaştığınızı biliyoruz”...

"Babamızı kaybetmenin ötesinde liderimizi kaybetmenin acısını yüreklerimizde yaşadığımız için, sizin de ne kadar büyük bir acı yaşadığınızı, bizimle aynı acıyı ve duyguları paylaştığınızı biliyoruz”  diyen Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Eski Genel Başkanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kızı Elif Erbakan Rizeli Hanımların gönlünü aldı.

Saadet Partisi Rize İl Hanım Kollarının düzenlediği  “Saadet Rizeli Hanımlarla Buluşuyor” programına Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Eski Genel Başkanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kızı Elif Erbakan katıldı.

Programda Hanımlara seslenen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Elif Erbakan,  “Hepimiz yaklaşık üç ay kadar önce bir vefat yaşadık. Bizler eminiz ki sizlerde bizlerle aynı acıyı paylaştınız. Bizler sadece kan bağıyla bağlı olduğumuz babamızı kaybetmenin acısının ötesinde, liderimizi kaybetmenin acısını yüreklerimizde yaşadığımız için, sizin de ne kadar büyük bir acı yaşadığınızı, bizimle aynı acıyı ve duyguları paylaştığınızı biliyoruz” sözleriyle konuşmasına başladı.

elif-erbakan-rizede.jpg

“Liderimiz yaşarken, onun gözünün içine bakarken onun açtığı yola, Milli Görüş davasına ihanet edenlerden olmadık elhamdülillah”  diyen Elif Erbakan, “ Onun açmış olduğu yolda, 42 yıl önce bu yola çıkıldığı zaman artık geriye dönüşümüzün olmadığını, bu yola çıkarken, söz verirken asla ve asla geriye dönmeyeceğimize söz verdik.  Gemileri yaktık  ve geriye dönüşümüz yok. Ve inşallah ömrümüz olduğu müddetçe nefsimizle, öldükten sonra da neslimizle Milli Görüş davasına çalışacağımıza söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi'nde hala siyaset yapmalarının nedeninin Allah Rızası olduğunu ifade eden Erbakan, “Bu çatının altında hala ne yapıyoruz?  Bu gerçekten hepimiz için çok önemli bir sonuçtur, çok önemli bir başlangıçtır, çok önemli bir sebeptir, çok önemli bir nedendir. Bizler diğerleri gibi mutlu azınlıkların yanında veya tabiri caizse  ışığa koşuşan sinekler gibi çoğunluğun olduğu yerde neden bulunmuyoruz.  Çünkü 42 yıl önce bu yola çıkarken de ifade ettiğimiz gibi, biz bunları seçimlerde oy almak için yapmıyoruz, Allah rızası için yapıyoruz bu çalışmaları diyerek yola çıktık. Eğer amacımız ve maksadımız çeşitli makam ve mevkilere gelmek, çeşitli koltuklarda uzun yıllar oturmak, çeşitli rantlardan maddi imkanlar elde etmek olsaydı  bunca zorluklara göğüs germez ve kısa yoldan  bizlerde kendimizce tavizler vererek  birçoklarının özendiği  makamlara yıllarca oturabilirdik. Ama geriye dönüp baktığımızda diyoruz ki elhamdülillah her şart altında, şartlar neyi gerektirirse gerektirsin  sonu bizim menfaatlerimize dokunsa dahi  daima kınayanın kınamasına aldırmadan her zaman doğrunun yanında,  haklının yanında ve mazlumun yanında yer aldık elhamdülillah” dedi.

1.20110526003447..jpg

Hükümetin icraatlarını değerlendiren Erbakan,  “Dinimizce haram kılınan domuz eti kasaplık hayvanlar sınıfına konuldu kanunlarda. Doğuda güneydoğuda büyük baş, küçük baş hayvancılık bitirilirken, domuzun yetiştirilmesi için devlet faizsiz teşvikler vermeye başladı. Geriye bakıyoruz ne yapmışlar diye. 13 yaşın altındaki çocuklara Kuran eğitimi yasaklandı.  Dönüp bakıyoruz ne yapmışlar diye, İmam Hatip okullarının önünün açılması için hiçbir adım atılmadı, hatta kapatılması için belli bir takım icraatlar yapıldı. Dönüp bakıyoruz başörtülü gençlerimiz için ne yapılmış?  Dokuz yıl geçmiş hala bir şey yapılmamış, hala dokuz yıllık bir AKP iktidarının ardından meclise başörtülü bir milletvekili girebilecek mi, bunun tartışması yapılıyor.  AKP’nin milletvekili adaylarına bakıyoruz, kazanamayacakları sırada başörtülü aday göstermişler. Bir adayları kazanabilecek sırada, oda peşinen açıklamasını yaptı, kazanırsam başımı açacağım dedi. Bunları tek tek incelemeye gerek yok. Çünkü başkanları Tayyip Erdoğan işin başında dedi ki biz bu iş için bedel ödeyemeyiz. Bu tip işlerin hepsi için dediler ki bizim yapabileceğimiz bir şey değil, milli mutabakat  gerekiyor.  Ama Nato’ya savaş gemilerimizi gönderirken, ırak tezkeresini geçirmek için, daha bir çok meselede ve ülkenin en önemli kaynaklarını yabancılara satarken hiçbir konuda milli mutabakata ihtiyaç duymadan  insiyatif kullandık diyerek bunları yapabiliyorlar” dedi.

2.20110526003431..jpg