Ak Partili vekil ihraç ediliyor (VİDEO)

Ak Partili vekil ihraç ediliyor (VİDEO)
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran'ın, tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verdi.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, MYK'nın bugünkü toplantısında, Elazığ Milletvekili İşbaşaran'ın, 20 Aralık tarihinde Ankara'da trafik polisleri ile arasında geçen olay ve bu esnada ortaya koyduğu tutum ve davranışları ele alındı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, İşbaşaran'ın tutum ve davranışları parti tüzüğü, programı ve grup iç yönetmeliğine aykırı bulundu; tedbirli olarak kesin ihraç talebi ile parti Müşterek Disiplin Kuruluna sevkine oybirliği ile karar verildi.

Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran'ın Ak Partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine neden olan olay ve olayın video görüntüleri:

AK Parti Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran'ın kendisine kimlik soran polislere ağır hakarette bulunarak küfür ettiği ortaya çıktı. Cep telefonu ile görüntülenen tartışmada milletvekili İşbaran, kendisine kimlik soran polislere ''Sizi yakarım. S… git'' gibi küfürler ediyor.

Emniyet müdürünün olay yerine gelmesi için şoförüne talimat vererek yolu trafiğe kapattıran milletvekiline vatandaşlar korna çalarak tepki gösteriyor. Polis yapılan hakaretlere daha fazla dayanamayarak "Milletvekili olsanız bile bize böyle hakaret edemezsiniz "diye tepki gösterirken İşbaşaran ise polislere öpücük atıyor.

Milletvekili ile polisler arasında geçtiğimiz günlerde trafikte bir tartışma yaşanmıştı. Çankaya'da trafik uygulaması yapan polislerin durdurduğu araçtan çıkan Milletvekili İşbaşaran, şoförü alkol muayenesinden geçtikten sonra kendisine kimlik soran görevlilere hakaret ediyor. Konu hakkında inceleme başlatan müfettişlerde olay anını içeren görüntüleri mercek altına aldı.