Alevi-Sünni Gerilimi İsteniyor

Alevi-Sünni Gerilimi İsteniyor
Erzurum "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde konuşan Başbakan Erdoğan, Alevi-Sünni gerilimi planlarına dikkat çekti.

Erzurum "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde konuşan Başbakan Erdoğan, Alevi-Sünni gerilimi planlarına dikkat çekti.

Erdoğan, "Özellikle Alevi-Sunni gerilimi oluşturmak isteyen alçaklara, dikkat etmenizi istiyorum. Alevi kardeşlerim lütfen bu oyuna gelmesin." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da başlattığı mitingin bugünkü durağı Erzurum. Başbakan Erdoğan, Erzurum'daki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Kardeşlerim, Kafkas cephesinin, doğu cephesinin, Allahuekber Dağları'nın tüm şehitlerine, Kazım Karabekir'e buradan bir kez daha rahmet niyaz ediyorum. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun.

Bugün burada niye toplandığımızı biliyorsunuz değil mi? Bunun bir anlamı var. Samsun'dan Erzurum'a... Olur ki buradan Sivas'a gidebiliriz.

Bundan yüz yıl önce Erzurum işgal edildiğinde tüm Türkiye'yi hüzün kaplamıştı. Ama o günlerde sadece bu millet değil, tüm dünya müslümanları gözyaşı dökmüştür. Bu gece Berat gecesi. Berat gecesinin gündüzünde sizlerle bir aradayız. Anlamlı bir gün. Çünkü Erzurum Mülki İslam'ın kilididir. Ehli İman'ın muhafızı, kalesidir.

"GEZİ YALAN HEDEF TALAN"

100 yıl önce nasıl dünyadaki tüm müslümanlar ellerini bizim için semaya açtıysa bugün de dünyadaki kardeşlerimiz bizim yanımızda. Gezi yalan hedef talan. AK Parti iktidarıyla talanları bitmişti. Oyunu millet bozar, finali sandık yazar. Eğer yüreğiniz varsa, dürüstseniz, demokrasiye, milletin iradesine inancınız varsa 8 ay sonra buyrun sandığa. Orada herkes boyunun ölçüsünü alır. Siz bizi iktidar yaptınız ancak siz indirirsiniz. Biz iki güç tanırız. Bir hak, bir de halk. Onun dışında güç tanımayız.

Çok uzak diyarlardan bize desteklerini gönderenlere biz de Erzurum'dan sesimizi göndereceğiz.

Kardeşlerim onlar varsınlar tweetlerle, facebooklarla saldırsınlar. Benim vatandaşımın iradesi var, iradesi. Bunlar önce milli iradeye saygı duymayı öğrenecekler. Öyle Taksim Meydanı'nda Gezi'yi bahane ederek ortaya çıkanlar bunun cevabını sandıkta alacaklar.

(Çapulcular nerede, Dadaşlar burada sloganı üzerine) Ön taraf duymuyor tabii. Dadaşlar burada, çapulcular nerede sloganı atıyorlar. Hepsi bir araya gelsin, üzerimize yürüsünler. Allah'ın izniyle biz ya fettah der bu oyunu bozarız.

Millet en başından itibaren bu oyunu gördü ve bozdu. Bunlar milletin hiç sesi çıkmayacak sanıyordu. Çünkü bunlar, her zaman milleti aşağıladılar, koyun, göbeğini kaşıyan adam, makarnacı, kömürcü dediler.

"GÖRÜNTÜLERİNİ TEK TEK ÇIKARTIYORUZ HESABINI SORACAĞIZ"

İşte bakın müftü eşiyim diyenin maskesi anında düştü. Foyası anında ortaya çıktı. Karanlık ilişkileri tek tek ortaya dökülmeye başladı. Bunlar Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyor değil mi. Orada duracaksın. Kurtuluş savaşının kahramanlarına biz bu hakareti ettirmeyiz. Kurtuluş savaşının askerleri camiye ayakkabıyla girip içki içmiyordu. Aksine denize döküyordu. Şimdi bunların görüntülerini tek tek çıkartıyoruz ve hesabını soracağız. Kurtuluş savaşının yiğitleri başörtülüye el uzatmıyordu tam tersine el uzatanların ellerini kırıyordu. Biz onların torunuyuz hesabını soracağız. Kurtuluş savaşının askerleri bayrak yakmıyor tam tersine o bayrak için kanlarını döküyordu. Hatta Yunan bayrağını yerden alacak kadar vakar gösteriyordu. O askerler halkı için savaşıyorlardı, kendi polisine saldırmıyorlardı.

Kurtuluş Savaşı'nın askerleri kendi ülkelerini, kendi şehirleri yakıp yıkmıyor, yakıp yıkanlarla mücadele ediyordu. Şu Taksim meydanına çıkanlar, Türkiye'nin değişik yerlerinde, parti teşkilatlarımıza, esnaflarımıza varıncaya kadar yakıp yıkan bu barbarlar, vandallar değil mi?

"GENÇLER BU OYUNA ÇOK KÖTÜ GELDİNİZ"

Ama ben burada özellikle gençliğize bir şey hatırlatmak istiyorum. Bu oyuna çok kötü geldiniz. Sizi çevre diye aldattılar. Siz de bu tezgahın içine düştünüz. Sizi kullandılar. Bak şimdi karşımda benim binlerce genç var. Bunlar nerenin genci? Bu ülkenin gençleri değil mi? O tweet olanlar, Facebooklarda dolaşanlar bu gençleri nereye koyacaksınız?

Oralara yürüyenler halk, peki burası halk değil mi? Millet değil mi? He dadaşlar bunların adresini şaşırttı. İstiklal Savaşındaki askerlerimiz, hiç bir zaman işgalcilerin yanında durmuyor. Yapılan Kurtuluş Savaşı'nın aziz şehitlerine çok büyük hakarettir bu yaptıkları.

SOSYALİST GEÇİNENLERİN ÇOĞU BODRUM’DA YATLARINDA

Zahide nineyi gördünüz değil mi? İşte o Zahide nine de nene hatunun torunudur. O vandallara karşı mertçe söyleyeceğini söyledi. Alçakça, utanmadan bu terbiyesizler Zahide Nine’ye para teklif ediyorlar. Kendileri satılık ya. Zahide nineyi de öyle sandılar. Zahide Nine ‘ben bu devletin emeklisiyim. Param var’ dedi. İşte bunlar bu kadar terbiyesizler. Bunlar güya sosyalist. Milleti böyle tahkir ederler. Bu sosyalist geçinenleri arayın. Çoğu Bodrum’da yatlarındadırlar. İstanbul’dan tanırım bunları. Mesele Gezi Parkı değil anlamadın mı diyen var ya bunlar yeri geldiğinde Boğaz’a karşı viskiyi yudumlamasını iyi bilirler. Bunlar sosyalist falan değil. Sosyal adalet arıyorsanız AK Parti’de. Almanya’nın eski şansölyesi bana ‘’Türkiye’deki CHP’den sosyal demokrat olmaz. Gerçek sosyal demokrat sizsiniz’’ dedi. Ben de sosyal demokrat değil sosyal adaletçiyim dedim. Şimdi bir dayanışmadır gidiyor.

"BU GENEL MÜDÜR BİZİ BAŞKA ÜLKELERE ŞİKAYET EDİYOR"

Gazi Mustafa Kemal kendi halkını başka ülkelere şikayet eden bir lider değildi. Bu genel müdür, bizi Almanya'ya şikayet ediyor, Holanda'ya şikayet ediyor. Zerre kadar senin ferasetin varsa millete git. 8 ay sonra sandıkta herşey ortaya çıkacak. Bak şimdi ne diyor CHP? Biz Atatürk'ün partisiyiz diyor. Peki yaptıkları ne? Her fırsatta Türkiye'yi bazı ülkelere şikayet etmek.  Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu parti dediler, en azılı terör örgütlerine kol kanat gerdiler.

"POLİSE TALİMATI BEN VERDİM"

Taksim'deki AKM'de teröristlerin pankartlarıyla illegal, legal örgütlerin paçavralarıyla onu yan yana koydular. Cumhuriyet anıtında yine aynı şekilde bölücülerle Atatürk posterini yan yana koydular.

Niye indirmediler bunları. Yurtdışından döndüm, baktım ki hala duruyor. Artık tahammül sınırlarını aşmıştı. İçişleri Bakanıma 24 saat içerisinde AKM'yi temizleyeceksiniz dedim. Meydanı, Gezi Parkı'nı, anıtı temizleyeceksiniz dedim. Polise talimatı kim verdi diyorlar. Ben verdim. İşgal kuvvetlerini mi izleyecektik.

Oralar temizlendi, Taksim temzilendi, Gezi Parkı temizlendi. Ağaçlar çiçeklerle donatıldı. Şimdi Gezi Parkı'nın vatanşımın hepsi gezecek. Belli bir grubun karargahı değil orası. Kusura bakmasınlar oralar belli bir grubun değil, tüm halkındır. Tursitler buraları rahatlıkla gezmeli. Siz bunlara fırsat vermezseniz kusura bakmayın.

Dün yine meydanı meşgul ettiler, polis uyardı yine çıkmadılar, meydandan bunları polis çıkarmak zorunda kaldı. Böyle bir toplantı yaptınız da polis size gelip su mı sıktı? Yasaklı olan yerde buna yeltenirsen polis sana su da sıkar, biber gazı da sıkar. Kimsenin kamu düzenini bozmaya hakkı yoktur.

AP'den bize saldıranlar, önce dedim siz Yunansitan'a bakın, İngiltere bakın, Almanya'ya bakın. Oralarda polis ne yapıyor görün. Bize böyle saldırmanızı kusura bakmayın yemeyiz. Ankara'da Türk bayrağını yaktılar, CHP ne yaptı. Sadece seyretti. CHP'nin vekilleri benim polisime ana avrat küfür etti.

"ERZURUM'DA CHP'YE SU YOK BİLİYORLAR"

Bir grup CHP'li vekil, utanmadan oradaki gençlere para dağıtıyor. Bunlar bu. Şimdi yine terbiyesizce dadaşların bu meydanı parayla doldurduğunu söylüyor. Kim söylüyor CHP'li vekiller. Bunlar şecaat arz ederken sirkatini söyleyenlerden. Çünkü Erzurum'da CHP'ye su yok bunu biliyorlar. Buradan sesleniyorum, Reyhanlı'da 53 kardeşimizi katleden caniler bunların rehberleri çıktı. Peki dünya sesini çıkardı mı? AP sesini çıkardı mı? Bu Genel Müdür sesini çıkardı mı? Şimdi kalkmış Türkiye'yi Almanya'ya şikayet eder. Eğer bir meselen varsa gel şikayetini millete yap.

Bunların tarihleri boyunca milletle işleri olmadı. Milletin iradesine de saygı göstermediler. CHP'nin tarihine bakın tek partili dönemin dışında tek başına iktidarda göremezsiniz. Onlar sadece yamadır. Onun için sandıktan çıkamıyorlar. Şimdi CHP göstericilerin arkasına sığınıyor. Yaptıkları polise ağır hakaret.

İşte bunların işi küfredenlere para vermek. Eylemcileri kışkırtmak. Çıkmışlar Ankara'da caddede gençlerle bağdaş kurup oturmuşlar. Niye TOMA'lar gelmesin diye. Dokunulmazlıkları var ya. Yahu sana yakışan kamu düzenini bozmak değil. Bu millet seçim zamanında sana gereken payı verecektir.

Şimdi de çözüm sürecine karşı çıkıyorlar, pazarlık diyerek sürekli iftira üretiyorlar. MHP'yle beraber. Hakkari'de bir tek Türk bayrağı dalgalandıramayan CHP, son olaylarda terör örgütleriyle kol kola fotoğraf çekildi. Bugün Erzurum nasıl tek yürekse, Türkiye'de tek yürek. 76 milyon günlerdir bu barbarlığı hep ibretle izledi.

"SOKAKTAKİ GENÇLERİN EVLERİNE DÖNMELERİNİ İSTİYORUM"

Şu hususun altını özellikel çiziyorum, bu eylemler neticesinde Türkiye kazanmadı, maalesef kaybetti. Turizmde kaybetti, uluslararsı gücünde kaybetti, Türkiye kaybderken başkaları kazandı. Faiz lobisi kazandı, Türkiye'nin rakipleri kazandı, Brezil'ya da aynı oyunu oynuyorlar. Benim milletim bu oyunu da gördü. Sokaktaki gençlerin artık evlerine dönmelerini istiyorum.

"TENCERE-TAVA EYLEMLERİ GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ"

Mustafa Kemal'in askerleriyz diye sokağa çıkanlar Faiz lobilerinin gönüllü askerliğini yapıyorlar. Sokakta şiddetin son bulmasını bekliyoruz. Komşuyu rahatsız eden, tencere tava gürültü kirliliğidir. Çevre kirliliğinden artık vazgeçmelisiniz. Taksim Gezi Parkı'nda çevrecilik yaparken, unutmayın ki gürültü kirliliği de çevreciliktir.

"ALEVİ KARDEŞLERİM LÜTFEN BU OYUNA GELMESİN"

Özellikle Alevi-Sunni gerilimi oluşturmak isteyen alçaklara kadar dikkat etmenizi istiyorum. Alevi kardeşlerim lütfen bu oyuna gelmesin. Buradan sesleniyorum, Alevi kardeşlerim Dersim katliamında iktidar hangi partiydi, CHP'ydi. CHP'nin iktidar olduğu dönemde böyle bir katliam gerçekleşti.

Bugüne kadar CHP bu katliamdan dolayı özür diledi mi? Benimle alakası olmamasına rağmen, o dönemde yapıldığı için özür diledim. Özür diledik de ne oldu, yine aynı terane devam ediyor. Ama Kılıçdaroğlu çıkıp da özür dileyemedi. Bunu Alevi kardeşlerimin bilmesini istiyorum.

"ÇARŞAMBA GÜNÜ AKİLLERİN ÇALIŞMALARININ FİNALİNİ YAPACAĞIZ"

Bu ülkde 76 milyon bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Kardeşlerim birlikte kurduğumuz birlikte kurduğumuz bu ülkeyi hep birlikte yarınlara taşıyacağız. Bakın terör artık bitme noktasına geldi. İnşallah çarşamba günü Akil İnsanların yaptığı çalışmaların finalini yapacağız. Neler gördüklerini kendilerinden dinleyeceğiz.

Türkiye'nin her yanında baharla birlikte çok güçlü kardeşlik filizleri fışkırdı. Artık Cudi Dağı'nın eteklerinde piknik yapan vatandaşım var. Erzurum şunu çok iyi bilsin, biz sizin başınızı öne eğecek hiç bir girişimin içinde olmayız. Ne yapıyorsa, şehitlerimizden aldığımız ilhamla yapıyoruz. Sizin gösterdiğiniz istikamette yapıyoruz.

Çözüm süreci boyun eğme değildir, demokrasi mücadelesidir. Çözüm süreci şiddetin sona ermesi sğrecidir. Türkiye'de hem demokrasinin, hem ekonomik büyümenin önünde tek engel aklmıştı. O da terördü. Biz o terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarıyoruz.

Terör prandgasını artık söküp atıyoruz. Bundan sonra çok daha fazla demokratik reform yapma imkanımız olacak. İnşallah ekonomi bundan sonra çok daha farklı gelişecek. 21. yy bir Türkiye yüzyılı olacaktır. 2023 hedefleri inşallah tutturulacaktır. Ama bunu birlikte yapacağız.

DURAN ADAM KARNESİ

Şimdi Mart 2014 durmak yok yola devam, Taksim'de birileri duruyormuş. Varsın dursunlar. Ama bize durmak haram. Onlar zaten hep durdular. Erzurumlu kardeşlerim bir karne koymuşlar. Duran adam karnesi. Öğrencinin adı Kemal Kılıçdaroğlu, veli CHP, okul adı millet mektebi, karne tarihi 23 haziran, sınıf: 3. sınıf. Dersler, Çevre sıfır, provokatörülük 10...

Hizmet ve çalışma maalesef genlerinde yok. Sonuç doğrudan kaldı. Görüşümüz aktır bizim, duruşumuz diktir bizim, ayrımımız yoktur bizim, yardımcımız haktır bizim.

Afyon'dan yola çıkarken ne demiştik, Hazır mıyız? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte Türkiye. Şimdi geldik şarkımıza, Neydi şarkımız? Hep beraber söyleyeceğiz. Bayrakları bir göreyim.

BAYRAK KAMPANYASINA DEVAM

Bu arada bayrak kampanyamızın devam etmesi lazım. Camlara balkonlara bayraklarımızı asıyoruz. Bizim bayrağımız şehidimizin kanının rengi hilal ve yıldız. Ama üç hilali de açarız derseniz o da Osmanlı'nındır onunla da gurur duyarız. Hazır mıyız? Beraber yürüdük biz bu yolalrda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana herşey sizi hatırlatıyor.