Altınköşe Rize'de Açıldı
Kuruculuğunu Hayrettin Bakır'ın yaptığı Oğulları Burhan ve Ali Rıza Bakır'ın devam ettirdiği, 50 yıldır Rize'de Pırlanta Kuyumculuk adı altında ticari faaliyetini sürdüren daha önce bünyelerine kattıkları Moda kuyumculuk adlı işyerinden sonra bugünde Altınköşe Kuyumculuk adlı işyerini hizmete açıldı.
Açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Dilsiz ve Davut Birben, Ysk Kuyumculuk Sahibi İlhami Yazıcı, Osman Topal, Ekol Kuyumculuk, On Mücevherat, Cetaş Kuyumculuk, Civelek Kuyumculuk sahipleri, Kamil Gökhan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Açılış Sunumunu Karadeniz Fıkralarının üstadı Oflu Ali yaparken cadde çiçek bahçesine döndü. Organizasyonunu Tatlıcım pastanesinin yaptığı Açılış öncesi konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Altını ilk olarak Lidyalıların para olarak kullandıklarını belirterek, sektörde 15.000 aktif kuyumcunun ticari faaliyetinin sürdürdüğünü söyledi.

Yazıcı, altının kıymetli taş tasarımlı ürün olduğunu, ekonomik değer ifade ettiğini söyledi. Yastık altındaki altınların en azından yüzde 10'nunun ekonomiyi kazandımak gerektiğini ve bu oranın bile ekonomide büyük etki yarattığını belirten Yazıcı açılış kurdelasını Rize Milletvekilleri ve Rize Valisi ile birlikte kesti.




Açılış sonrası Altınköşe Kuyumcu sahibi Burhan Bakır, özel olarak yaptırdığı pırlanta taşlı ismin baş harfleriyle oluşan altın kol düğmesi hediye etti.


Açılışın ardından işyerinin hayırlı olması temennisiyle Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı pasta kesimini yaptı.

