Ankara'da Rize Günleri Düzenlenecek
Hacımüftüoğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl Ankara'da ilkini yaptıkları ''Rize Günleri''nin ikincisini düzenleyeceklerini belirtti.
Rize Günleri'nin içeriği hakkında geniş katılımlı bir toplantı yaptıklarını ifade eden Hacımüftüoğlu, ''Bu yıl geçen yıldan da daha iyi bir organizasyon yapacağız. Rize'deki çalışmaları valilik olarak biz, Ankara'da yapılacakları da Rize Dernekler Federasyonu takip edecek. Rize Günleri'ne valilik, kaymakamlık, dernekler, kamu ve özel sektör olarak her kurum ve kuruluş katılacak'' dedi.
Geçen yılki etkinliklere yaklaşık 300 bin kişinin katıldığını, bu yıl ise 400 bin kişinin katılımının hedeflendiğini kaydeden Hacımüftüoğılu, ''Etkinlikler bu yıl 25-28 Şubat tarihleri arasında olacak. Bu yıl özellikle genç kesimi, üniversite gençliğini hedef alan tanıtım yapacağız. İl dışında yaşayan Rizeliler'in de Rize'ye gelmesini istiyoruz. Ancak diğer insanların da ilimizi, bölgemizi tanımasını, keşfetmesini istiyoruz'' diye konuştu.
Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Basa ise Rize Günleri'ni çayın başkenti başkentte sloganı ile düzenleyeceklerini belirterek, etkinliklere çok sayıda ünlü sanatçının da katılacağını söyledi.
