Anzerde 4 Kişi Kayboldu

Anzerde 4 Kişi Kayboldu
Rize’nin İkizdere ilçesi sınırları içerisinde bulunan Yukarı Anzer Yaylası’ndaki 2 çoban ile küçükbaş hayvanları Aşağı Anzer Yaylası’na indirmek üzere 24 saat önce yola çıkan 4 kişiden haber alınamıyor.

Edinilen bilgiye göre, Yukarı Anzer Yaylası’nda bulunan 2 çoban ile çok sayıda küçükbaş hayvanı Aşağı Anzer Yaylası’na indirmek üzere dün sabah saatlerinde yola çıkan aynı aileden 4 kişi aradan geçen 24 saate rağmen Yukarı Anzer Yaylası’na ulaşamadı.

İkizdere ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Anzer Yaylası'nda hayvanlarıyla mahsur kalan Cevat Kan, ailesini cep telefonuyla arayarak yardım istedi. Bunun üzerine dün sabah Hüsnü Kan ile annesi ve 2 akrabası, araçla yaylaya hareket etti.

Anzer Yaylası'na doğru yola çıkan bu kişiler, bir süre sonra araçla ilerleyemeyince aracı bırakarak, yola yaya olarak devam etti. Ancak aradan geçen zaman içinde yaylaya giden kişilerden haber alınamayınca Cevat Kan'ın kızı Latife Kan jandarmaya babasının yaylada bulunduğunu, ancak yardım için giden annesi ve kardeşlerinden haber alamadığını bildirdi.

Bunun üzerine kar nedeniyle kapalı olan yayla yolunun açılması ve haber alınamayan kişilerin bulunması için çalışma yürütülüyor.

İkizdere Kaymakamlığı'na vekalet eden Kalkandere Kaymakamı Nedim Akmeşe, yaptığı açıklamada, Anzer Yaylası'nda bulunan bir kişiyi almak için giden 4 kişiden haber alınamadığını belirterek, ''Bu kişilere ulaşılması için çalışma yapıyoruz. Yayla yolunun açılması için çalışma yürütülüyor. Bu kişiler, bölgede bir yere sığınmış olabilirler. Durumu takip ediyoruz'' dedi.