Artvin Devlet Hastanesinde OCT ve göz argon lazer cihazı hizmete girdi

Artvin Devlet Hastanesinde OCT ve göz argon lazer cihazı hizmete girdi
Artvin Devlet Hastanesinde göz tomografisi (OKT) cihazı ve göz argon lazer cihazının satın alma işlemleri hizmet vermeye başladı.

Artvin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kerim Yeşildağ, yaptığı yazılı açıklamada, Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Artvin Devlet Hastanesi bünyesinde planlanan göz tomografisi (OKT) cihazı ve göz argon lazer cihazının satın alma işlemlerinin tamamlanarak eksiksiz şekilde kurulumunun gerçekleştirildiğini belirtti.

Tüm branşlarda olduğu gibi göz hastalıkları branşında da Artvin'i yataklı servisi, polikliniği ve tıbbi cihaz altyapısıyla eksiksiz bir noktaya getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Yeşildağ, şöyle devam etti: "Türkiye'de sayılı merkezlerde bulunan bu özellikli cihazlar, retina hastalıklarının tanı, teşhis ve tedavisi için olmazsa olmaz cihazlardır. Artık retina hastalarımız cihaz eksikliğinden dolayı Artvin'den sevk edilmeyecek. Artvin'de tüm işlemleri yapılarak tanı ve tedavileri sağlanmış olacak. Bu cihaz desteğini bize verdikleri için başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna teşekkür ediyorum."

artvin-devlet-hastanesinde-oct-ve-goz-argon-lazer-cihazi-hizmete-girdi-1.jpg

Göz hastalıkları uzmanı İrfan Akalın ise retina hastalıklarının, özellikle tanı ve tedavisinin zor olduğu, detaylı ve kapsamlı inceleme gerektiren, genellikle ileri yaşlarda ortaya çıkan, gözün arka sinir tabakasını etkileyen hastalıklar olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Tüm dünyada ve toplumumuzda en sık görülen iki formu sarı nokta hastalığı ve diabetik retinopati dediğimiz şeker hastalığına bağlı retina hastalığıdır. Son yıllarda yapılan teknolojik gelişmeler ışığında bu hastalıkların tanı, teşhis ve takibi için OCT cihazı, vazgeçilmez bir cihaz halini almıştır. Retina tabakalarından yüksek çözünürlükte görüntü elde etmemizi sağlayan bu cihaz çoğu retina hastalığı için altın standart olmuştur. Yine retina hastalıklarının özellikle diabetik retinopatinin tedavisinde argon lazer cihazı çok önemli yeri olan vazgeçilmez bir cihazdır. Bu özellikli tıbbi cihazların eksikliği nedeniyle birçok retina hastasını günlük polikliniklerde tespit edip Artvin'den sevk etmekteydik. Artık bu hastalarımızın kesin tanılarını tespit etmekle beraber tedavi etme imkanlarına da bu cihazlar sayesinde kavuşmuş olduk. Polikliniğimize başvuran hastalarımızdan gerekli görülenleri aynı gün içerisinde göz tomografilerini çekip, yine gerekirse lazerlerini yapabiliyoruz."

artvin-devlet-hastanesinde-oct-ve-goz-argon-lazer-cihazi-hizmete-girdi-2.jpg