Artvin'de merdivenler gökkuşağına döndü!

Artvin'de merdivenler gökkuşağına döndü!
İstanbul'da merdivenlerin gökkuşağı renklerine boyanmasıyla başlayan furya Artvin'de CHP'li belediyenin organizasyonu ile devam etti.

İstanbul'da merdivenlerin gökkuşağı renklerine boyanmasıyla başlayan furya, ülke geneline yayılmaya devam ediyor. Bazı tartışmalara da neden olan boyama eylemi, Artvin'de de CHP'li belediyenin organizasyonu ile yapıldı.

Türkiye’de ve dünyada 1 Eylül Dünya Barış Günü Haftası kutlamaları çerçevesinde başlatılan barış için merdiven boyama etkinliği, Artvin’de de gerçekleştirildi. Artvin Belediyesi’nin desteklediği etkinliği gönüllü gençler gerçekleştirdi. Artvin merkezde ‘Demokrasi Merdiveni’, ‘Bir fırça da sen sür, barışın sembolü olan gökkuşağı yapalım’ sloganıyla merdivenlerin basamak ön yüzleri boyandı. Bazı illerde yapılan merdiven boyama etkinliklerine destek için Artvin merkezde Cumhuriyet Caddesi’nden Sabit Osman Caddesi’ne çıkan 83 basamaklı merdiven gönüllü gençler tarafından boyandı.

artvinde-merdivenler-gokkusagina-dondu!-2.jpg

Coğrafi yapısı nedeniyle aynı zamanda merdivenler şehri olan Artvin’de yapılan bu etkinliği değerlendiren Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, gökkuşağının barışın simgesi olduğunu, savaşsız bir dünyanın gerçek manada tüm dünyanın demokrasiyi hayata geçirmesiyle mümkün olabileceğinin altını çizerek, “Gökkuşağı nedir, neyi sembolize eder? Önce bunun cevabını vermek gerekiyor. Yapılan araştırmalarda 3 bin 500 yıllık insanlık tarihinde, yani yazının icadından sonraki bölümde sadece 230 yıl savaş olmamış. Bunun dışında insanoğlu 3 bin 270 yıldır savaşıyor ve birbirini öldürüyor. Bu savaşlarda 250 milyon insanın öldüğü belirtiliyor. Yani insanlar birbirlerini öldürmüşler” dedi.

artvinde-merdivenler-gokkusagina-dondu!-4.jpg

artvinde-merdivenler-gokkusagina-dondu!-3.jpg