Artvin'de yapımı devam eden viyadüğün kalıbı çöktü : 1 ölü, 2 yaralı

Artvin'de yapımı devam eden viyadüğün kalıbı çöktü : 1 ölü, 2 yaralı
Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı süren viyadük inşaatında beton dökümü sırasında kalıp çöktü. 1 işçi hayatını kaybetti, 1'i ağır 2 işçi de yaralandı.

Olay ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Narlık köyü yakınlarında, Artvin-Yusufeli karayolu üzerinde inşa edilen Narlık viyadüğünde meydana geldi.

Yaklaşık 27 metre yükseklikteki viyadüğün kalıplarına beton pompalandığı sırada çökme meydana geldi. İşçilerden Sağlar Alkan (17) ile Ahmet Turna (25) kalıpla birlikte viyadüğün beton ayağının üzerine düştü. Sağlar Alkan olay yerinde hayatını kaybederken Ahmet Turna ise ağır yaralandı. Artvin Devlet Hastanesi'ne gönderilen Turna buradaki ilk müdahalenin ardından Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

20.20101007221931..jpg

Olay sırasında düşme tehlikesi geçiren işçilerden Ahmet Demir (45) ise kendi imkanları ile kalıp demirlerine tutunarak kurtuldu. Hafif yaralı olan Ahmet Demir, Artvin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bu arada, viyadük inşaatının İzci İnşaat firması tarafından yapıldığı, düşen işçilerin ise taşeron firma olan Dişli İnşaat firmasında çalıştıkları belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.