Arzu Erbaş'ın Evinde Gözyaşı

Arzu Erbaş'ın Evinde Gözyaşı
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da öldürülen çocuk yuvası sahibi Arzu Çakmakçı Erbaş'ın (33), Rize'deki evinde gözyaşı hakim.

Arzu Çakmakçı Erbaş'ın Rize Çamlıbel Mahallesi'ndeki baba evinde taziyeleri kabul eden babası ve aynı zamanda Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece telefonla Hollanda'da henüz bilemedikleri bir nedenden dolayı kızının öldürüldüğünü öğrendiklerini söyledi.

Kızının hayırsever birisi olduğunu, gerek Hollanda, gerekse Rize'de birçok aileye yardım eli uzattığını ifade eden Erbaş, ''Yaptığı bu yardımlardan dolayı Hollanda Kraliyet ailesi tarafından kabul edilerek ödüllendirildi. Ayrıca Hollanda'daki bir dergi, yaptığı çalışmalardan dolayı kızımın haberini kapağına taşmıştı'' dedi. 

7679

Kızının Batuhan (14) ve Nisanur(7) adlı 2 çocuğu ile eşi Hakkı Çakmakçı'nın bir süreden beri Rize'de bulunduklarını ifade eden Erbaş, ''Kızım da buradaydı, 10 gün önce Hollanda'ya döndü. Eşi ile çocukları da bu hafta sonu gideceklerdi. Ama gelen acı haberle yıkıldık. Eşi, gelen haber üzerine Hollanda'ya gitti'' diye konuştu.

Kızının katilinin bir an önce bulunmasını isteyen Erbaş, ''Kızımı öldürenlerin bir an önce bulunmasını istiyorum. Kızımın hiç kimseye kötülüğü yoktu. Neden öldürüldüğü konusunda hiçbir bilgim yok. Hollanda devletine vergi veren, kraliyet ailesi tarafından kabul edilen ve çevresinde sevilen birinin öldürülmesini anlamak zor'' diye konuştu. 

Erbaş, kızının cenazesinin ne zaman getirileceği konusunda şu an kesin bir bilgi olmadığını da kaydetti.

Arzu Çakmakçı Erbaş, dün akşam, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Geuzenveld semtindeki ''Moedersschoot'' adlı çocuk yuvasının kapanış saatlerinde gelerek, arabasını sokağa park ettiği sırada kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Olay53 ailesi olarak merhumeye Allat'tan rahmet, Erbaş ailesine başsağlığı dileriz.

ÖNCEKİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/rizeli-arzu-erbas-olduruldu-7224.htm