'Atatürk kalksa bunların hepsini mezara gömer'

'Atatürk kalksa bunların hepsini mezara gömer'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hani bunlar diyor ya, 'Biz Atatürkçüyüz, filan'. Atatürk kalksa, bunların hepsini mezara gömer'' dedi.

 

Erdoğan, AK Parti Konya İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bugün Konya'da hızlı trenin ilk ray kaynağını yaptıklarını anımsatarak, kendilerinden önce 40 yıl boyunca bir metre ray döşenmediğini ifade etti. 

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hani bunlar diyor ya, 'Biz Atatürkçüyüz, filan'. Atatürk kalksa, bunların hepsini mezara gömer. 'Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkacağız' demiyor mu. Atatürk diyor... Ne yaptınız? Hani Türkiye'nin dört bir yanını demir ağlarla örecektik. Ne yaptınız? Hiçbir şey yok. Bunlar yan gelip yattılar ama AK Parti çalışıyor, dimdik ayakta, evelallah... İşte buyurun, Ankara-Eskişehir, bitti, çalışıyor. Şimdi Eskişehir-İstanbul devam. Ankara-Konya, inşallah önümüzdeki yıl sonu bitiyor.'' 

Nabucco Projesinin imzalandığını hatırlatan ve bunun ''tarihi bir adım'' olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biliyorsunuz, Türkiye stratejik konumunu, ortaya dört dörtlük koyuyor. Nabucco Projesine gelmeden önce, Bakü-Tiflis-Ceyhan ile bir adım attık. Bu çok önemliydi. Ardından, Bakü-Tiflis-Erzurum doğal gaz hattıyla bir adım daha attık. Oradan da Türkiye olarak doğal gazımızı alıyoruz. Bizim için bu da çok önemli. Şu anda bizim doğal gaz ihtiyacımız Rusya Federasyonu, Azerbaycan ve İran'dan karşılanıyor. Bunun yanında Cezayir'den sıvılaştırılmış doğal gaz alıyoruz. Bu süreci daha da artıracağız. Çünkü çok önemli bir durum var. İktidara geldiğimizde Türkiye'de doğal gaz kullanan il sayısı 9'du, şimdi 63 oldu.'' 
 
Doğalgaz konusundaki altyapı çalışmalarına değinen Erdoğan, ''Bunlar hep konuşuyor, çağdaşlık, çağdaşlık, çağdaşlık; modernlik, modernlik, modernlik... Ne yaptın kardeşim, modernlik adına? Söyler misin? Lafla peynir gemisi yürümüyor, ne yaptın, onu söyle. Ama biz yaptığımızla konuşuyoruz. Ülkenin 81 vilayetine doğalgaz götüreceğiz. Ona çalışıyoruz'' dedi. 
 
Erdoğan, Nabucco Projesi'nin 2 bin kilometrelik kısmının Türkiye'de geçeceğine işaret ederek, bunun, Türk işçisince yapılacağını kaydetti.