Ayder'e 1,5 Metre Kar Yağdı

Ayder'e 1,5 Metre Kar Yağdı
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Edinilen bilgiye göre, ilçede dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı sonucu ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda ise kar kalınlığı 150 santimetreyi buldu. Kar yağışı nedeniyle ilçede 10 mahalle ile 19 köyün yolu ulaşıma kapandı.

Çamlıhemşin İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Uzun, ilçenin tüm köy yolların kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığını söyledi.

Köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Uzun, ''Çalışmalar sonucunda 3 köy yolu ulaşıma açıldı. Çalışmalar devam edecek. Ayrıca bazı köylerde elektrik kesintileri yaşanıyor. Bu sorunu çözmek için de çalışmalar sürüyor'' dedi.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek ise mahalle yollarının kapalı olduğunu, yolları açma çalışmaların sabah saatlerinden itibaren başlandığını kaydetti.