Bağlar’da Asgari Ücret Zammı Fırsatçılarına Denetleme

Bağlar’da Asgari Ücret Zammı Fırsatçılarına Denetleme
Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi zabıta ekipleri, asgari ücrete yapılan zammı fırsat bilerek fahiş fiyat artışına giden firma ve iş yerlerine operasyon düzenledi.

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi zabıta ekipleri, asgari ücrete yapılan zammı fırsat bilerek fahiş fiyat artışına giden firma ve iş yerlerine operasyon düzenledi. Aralarında zincir marketlerin de bulunduğu birçok iş yerine yasal işlem uygulandı.

Asgari ücrete yapılan zam oranı belli oldu. Bu durumu fırsat bilerek fiyat artışı yapan fırsatçıların vatandaşı mağdur etmemesi için gelen şikayetler üzerine harekete geçen Bağlar Belediyesi bir çok noktada denetim başlattı. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Asgari ücret zammı belli olduktan sonra bunu fırsat bilerek fiyat artışı yapmak vicdansızlıktır. Vatandaşlarımızı mağdur edenlere karşı tüm ekiplerimize talimat verdik. Zabıta ekiplerimiz sahada gereğini yapıyor" dedi.

Aralarında zincir marketlerin de bulunduğu iş yerlerine giren zabıta ekipleri reyonları tek tek kontrol ederek fiyat karşılaştırması yaptı. Fırsatçılık yaptığı tespit edilen iş yerleri hakkında yasal işlem uygulandı.

Bağlar’da Asgari Ücret Zammı Fırsatçılarına Denetleme

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.