Bahar Havası Çiftçilere Yaradı
Yayınlanma:
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bahar havasının hakim olması, çiftçilikle uğraşan vatandaşların yüzünü güldürdü.
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bahar havasının hakim olması, çiftçilikle uğraşan vatandaşların yüzünü güldürdü.
Her sene bu dönemde en az yarım metre karın bulunduğu Adilcevaz'da bahardan kalma günler yaşanıyor. İlçede hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, havanın sıcak geçmesiyle yemden ve samandan tasarruf ettikleri için yüzleri gülüyor. Süphan Dağı eteklerinde hayvanlarını otlatan vatandaşlar, bölgede bahar havası yaşandığını belirtti.
Nejdet Kırık isimli vatandaş, ilçede havaların güzel gittiğini belirterek, "Bölgemizin kış şartları çok zordur. Önceki senelerde burada bir metre kar oluyordu. Havanın sıcak ve güneşli olması biz çiftçilere yarıyor. Böyle giderse hayvanlara vereceğimiz yem masrafı bize kar kalıyor" dedi.



Kaynak:IHA
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !...
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Türkiye