Bakan Fidan: Ukrayna ve Rusya'nın sonuç odaklı yaklaşımı memnuniyet verici

Bakan Fidan: Ukrayna ve Rusya'nın sonuç odaklı yaklaşımı memnuniyet verici
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya-Ukrayna arasındaki İstanbul müzakerelerinde tarafların sonuç odaklı yaklaşımından memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye'ye duyulan güven için her iki ülkeye teşekkür etti

DIŞİŞLERİ Bakanı Hakan Fidan, Rusya ile Ukrayna arasındaki İstanbul'da gerçekleşen müzakerelere ilişkin, "Savaşın neden olduğu kayıpları sonlandırmaya dönük tarafların sergiledikleri sonuç odaklı yaklaşım memnuniyet vericidir. Bu tarihi süreçte, Türkiye’ye duydukları güven için her iki ülkeye tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin ikinci turuna ev sahipliği yaptık. Yapıcı bir atmosferde cereyan eden görüşmelerde taraflar, ilk toplantıda üzerinde mutabık kaldıkları hususları bir adım ileriye taşıdılar. İnsani takas başlığında, yeni kategorilerde ve daha yüksek sayıda mübadele üzerinde anlaşmaya vardılar. Taraflar, ateşkes ve barış konusundaki perspektiflerini yansıtan muhtıraları teati ettiler. Bu metinler üzerinde önümüzdeki günlerde teknik düzeyde çalışmaları başlatmayı uygun buldular. Toplantıda ayrıca liderler düzeyinde bir görüşme için zemin hazırlıklarının sürdürülmesinde mutabık kaldılar. Liderlerimizin ortak iradeleri doğrultusunda şekillenen müzakerelerde, savaşın neden olduğu kayıpları sonlandırmaya dönük tarafların sergiledikleri sonuç odaklı yaklaşım memnuniyet vericidir. Bu tarihi süreçte, Türkiye’ye duydukları güven için her iki ülkeye tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.