Bakırcı'dan Zengin Edecek Yaş Çay Formülü!

Bakırcı'dan Zengin Edecek Yaş Çay Formülü!
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, bir kilo yaş çayın 15-20 TL.'den satılmasının formülünü açıkladı. İşte üreticiyi zengin edebilecek o formül!

''Yeşil Altın, Türk Çayının Markalaştırılması ve Uluslararası Tanıtımı 2023 Vizyonu Çalıştayı''nda  söz alan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, üreticiyi zengin edecek yaş çay fiyatının 15-20 TL.'den nasıl satılabileceğini açıkladı. Bakırcı çayın markalaştırılması halinde üreticinin çayını 15-20 TL.'den satabileceğini söyledi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı çayın ilk dikildiği 1940'lı yıllarda vatandaşlara çay dikmesi için para verildiğini, ancak çayda gelecek görmeyen ve o dönemde arazisinin alınacağı korkusunu yaşayan vatandaşların çayı ya arazinin verimsiz yerine diktiğini ya da hiç dikmediğini söyledi.

Çaydan 1965 ile 1980'li yıllar arasında çok yüksek gelir elde edildiğini ifade eden Bakırcı, ''Çayımızdaki en önemli eksiklik 1960'lı yıllardaki kalitenin bugün olmamasıdır. Vatandaşımız çayını satarken kaliteli olmasına önem vermez oldu. Dolayısıyla kaliteli çay üretmekte zorlaştı. Bu böyle devam ederse önümüzdeki yıllarda bölge ekonomik sıkıntı ile karşı karşıya kalır. Ancak çayımızı markalaştırarak 15-20 liradan satabileceğimize de inanıyorum'' dedi.