Bal Filminin Galası Yapıldı

Bal Filminin Galası Yapıldı
60. Berlin Film Festivali'nde "Altın Ayı" ödülü alan Semih Kaptanoğlu'nun yönettiği Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde çekilen "Bal" filmi, Rize'de yapılan film galası ile vizyona girdi.

Rize Pembe Köşk Sineması'nda gerçekleştirilen filmin galasına filmin yönetmeni Semih Kaptanoğlu, filmin oyuncuları Tülin Özen ve minik başrol oyuncusu Bora Altaş ile birlikte katıldı. Kaptanoğlu, film öncesi filmde rol alan Çamlıhemşinli çocukların tümünü sahneye davet ederek Bora başta olmak üzere hepsine teşekkür etti. Kaptanoğlu, yaptığı konuşmasında doğa tahribatına dikkat çekerek Türkiye'ye ödül kazandıran bu doğaya sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

bal-7.jpg

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek, Kaptanoğlu'na üzerinde arı kovanı ve bir ayı bulunan gürgen ağacı maketi hediye etti. Melek, maketin ilçelerini simgelediğini belirterek ilçelerinin tanıtımına sağladığı katkıdan dolayı başarılı yönetmene teşekkür etti. Kaptanoğlu da, hayatında en ilginç ödüllerden birini aldığını belirterek ödülün filmi simgelediğini söyledi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu da Kaptanoğlu'na üzerinde "Gündelik hayatta güzelliğini gözden kaçırdığımız ayrıntıları bize hatırlatan ve yeniden görmemizi sağlayan Semih Kaptanoğlu'na taktir ve teşekkürlerimizle" yazılı camdan bir plaket takdim etti.

Galaya filmde rol alan çocukların yakınları olan Çamlıhemşinliler başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Galada filmin başrol oyuncusu minik Bora'ya ilgi yüksek oldu. Bora, filmi Rize Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ile birlikte patlamış mısır yiyerek izledi.

bal-1.jpg
"Bal" filminin yapımcısı ve yönetmeni Semih Kaptanoğlu ayrıca Rize Üniversitesi Tahir Kıran Denizcilik Yüksek Okulu'na uğrayarak burada öğrencilerle bir araya geldi. Kaptanoğlu, öğrencilerle sohbet edip sorularını cevapladı.

bal-5.jpg