Bankalar Bakan'ı Takmıyor !

Bankalar Bakan'ı Takmıyor !
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, budama ücretlerinin üreticinin hesabına aktarıldığını kaydetti. Bankalar ise ödeme yapmayıp geciktirmeyi sürdürüyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, perşembe günü Ağrı Ziraat Odası Başkanlığında yeni açılan toprak analiz laboratuvarında incelemede bulunduktan sonra çay üreticisine müjde vererek budama ücretlerinin üreticinin banka hesaplarına aktarıldığını ifade ederek, "Türkiye genelinde bu yıl 7 milyar 500 milyon civarında yıl sonuna kadar bir ödeme programımız var. Bugüne kadar yaklaşık yüzde 90'ını ödedik. Bugün ve yarın da çiftçilere 186 milyon TL destekleme yapılıyor. Bunlar prim ödemeleri, kırsal kalkınma desteği ve çayla ilgili. Ödemeler bugün ve yarın çiftçilerin hesabına yatacak." şeklinde yaptığı açıklamaya rağmen ilgili bankaların çay budama ücretlerini SALI günü üreticilerin hesabına aktararak budama paralarını ödeyeceği bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan bankaların çay budama ücretlerinin ödemesinin gecikmesi Rize'de ilk kez yaşanmazken daha önceki dönemlerde de çay bedellerinin ödemelerinde de bankalar üreticiye geç ödemede bulunmuştu.

mehdi-eker-agrida.20120811203338.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Çayda Budama Paraları Ödeniyor