Başbakan Erdoğan'ın Ne Kadar Çayı Var?

Başbakan Erdoğan'ın Ne Kadar Çayı Var?
Rize'de adına ruhsatlı çay arazisi bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çaydan ne kadar kazanıyor? İşte bu sorunun cevabı:

Rize'de adına ruhsatlı 2 dönüm çay bahçesi bulunan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, yılda ortalama 4 ton yaş çay satarak 4.5 bin TL civarında para kazanıyor.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a ait çay bahçesi ruhsatını göstererek Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da 201 bin çay üreticisi gibi yaş çaydan gelir elde ettiğini söyledi.

Rize'nin Güneysu ilçesi Dumankaya köyünde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın babası Ahmet Erdoğan'dan kendisine kalan 2 dönüm arazide çay tarımı yapıyor. 2 dönüm çay bahçesinde yıllık ortalama 4 ton yaş çay yaprağı toplanıp satılarak bugün açıklanan 1.10 TL'lik yaş çay fiyatı ile yıllık ortalama 4.5 bin TL gelir elde ediliyor.

nevzat-palic.jpg

Yaş çay üreticisi olan Başbakan, kendisine ait olan çay tarlasındaki çayları kendisi toplamıyor. Erdoğan'ın ağabeyi gibi kendisine ait çay bahçesindeki çayları yarıcı adı verilen kişiler topluyor. Yarıcı adı verilen bu kişiler topladıkları çaydan elde edilen gelirin yarısını kendisine alarak kalan yarısını ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a gönderiyor. Erdoğan'ın çay bahçesinden elde gedilen geliri hayır amaçlı bağış yaptığı iddia ediliyor.

Başbakan Erdoğan'ın aynı zamanda üretici ruhsatı da bulunuyor. Dumankaya Köyü Çamlıbel Alım Yeri'ne bağlı olan Erdoğan, Çaykur Ulucami Çay Fabrikası'nın 168 numaralı çay cüzdanına da sahip. Erdoğan üretici ruhsatını 1994 yılında İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde almış. Kendisine babadan kalan çay bahçesi ise 1966 yılında ekilmiş.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Erdoğan'ın çay cüzdanının fotokopisini çerçeveli olarak odasında saklıyor.

1.20110602213455..jpg