Başkan Kasap, Laleli Çarşısı Esnafıyla Bereket Duasında Buluştu

Başkan Kasap, Laleli Çarşısı Esnafıyla Bereket Duasında Buluştu
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Anadolu’nun birçok yerinde Cuma sabahları yapılmakta olan “Bereket Duası”’nda Rize Laleli Çarşısı esnafıyla bir araya geldi.

Sabah namazının Sahil Camii’nde kılınmasının ardından dükkanlarını açmakta olan Laleli Çarşı esnafıyla bir araya gelinerek Bereket Duası yapıldı. Başkan Kasap, 700 yıllık geleneği Rize’de de yaşatmak istediklerini vurguladı.

Başkan Kasap, “Yaklaşık 700 yıldan fazla bir süredir atalarımız sabah namazından sonra bereket duasıyla birlikte dükkanlarını açarlar. Bu geleneğimizi Rize’de de yeniden canlandırmak istedik. Böylelikle Cuma sabahları esnafımızla bir araya gelip hayırlı ve bereketli kazançlar için dua ediyoruz” diye konuştu.

655-001.jpg

Bereket Duasına Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Ekrem Orhan Mahallesi Muhtarı İslam Topaloğlu katıldı.