Baykal'ın önünde 4 seçenek var

Baykal'ın önünde 4 seçenek var
Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’na en güçlü aday olarak öne çıkmasından sonra, Baykal’ın önünde dört ayrı seçenek bulunuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’na en güçlü aday olarak öne çıkmasının ardından kurultay’a iki gün kala Baykal’ın önünde dört ayrı seçenek bulunuyor.

Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklamasının ardından sessizliğini koruyan Baykal, partideki gelişmeleri yakından izliyor. Kılıçdaroğlu ise parti genel merkezindeki gelişmeleri Meclis’teki odasından takip etmeyi tercih ederken, bazı medya organlarının Ankara bürolarını da ziyaretlere başladı.

BAYKAL UMUDU KESMEDİ

60’a yakın milletvekilinden sonra, 77 il başkanı da Kılıçdaroğlu’nun Genel başkanlığına destek olurken, 1250 delegenin iradesine önem veren Baykal’ın önündeki 4 seçenek bulunuyor. Baykal iki günlük süreçte yapacağı değerlendirmelerin ardından şu 4 seçenekten birini uygulayacak.

KURULTAYDA DÖNER: Herşeye rağmen delegelerin beşte birinin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterilebilir. Dönüşünü isteyen Mehmet Sevigen, Yılmaz Ateş, Savcı Sayan gibi isimler Baykal için imza toplayabilir. Örgütün desteğiyle yeniden aday olması halinde, Kılıçdaroğlu’ndan yana esen rüzgarın hızı kesilebilir.

EMANETÇİ LİDER: Baykal, kurultayda emanetçi bir kişiyi gösterip seçtirme girişimi ile, kaset olayının soğumasının ardından yeniden partinin başına geçmeyi düşünebilir.

SİYASETE VEDA: Kulislerde konuşulan üçüncü seçenek ise Baykal’ın 50 yıllık siyasi yaşamını sona erdirmesi olarak öne çıkıyor. Ancak, Baykal her zaman dönüş kapısını açık tutuyor ve siyaseti bırakmayı düşünmüyor.

KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK: Baykal hem il başkanlarının ezici çoğunluğunun hem de milletvekili ve delegelerin verdiği desteği görerek ve ‘’Uzlaşma sağlandı’’ diyerek, kerhen de olsa Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verebilir. Onursal Genel Başkan olarak partide yine aktif görev alabilir.