Bekaroğlu’nun Lokantadaki Basın Toplantısı İptalinin Perde Arkası Ortaya Çıktı

Bekaroğlu’nun Lokantadaki Basın Toplantısı İptalinin Perde Arkası Ortaya Çıktı
CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun, memleketi Rize’de bir lokantada düzenlemek istediği basın toplantısı son anda lokanta tarafından iptal edilmişti. İşte iptalin nedeni:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun, memleketi Rize’de bir lokantada düzenlemek istediği ve lokanta tarafından son anda iptal edilen basın toplantısının neden iptal edildiği bilgisine ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, lokanta sahipleri, Prof. Dr. Bekaroğlu’nun ve CHP heyetinin basın mensuplarına vereceği kahvaltının geçmişte CHP’nin lokantada düzenlediği basın açıklamasız yemek programları gibi olduğu düşüncesiyle CHP’nin lokantada kahvaltı programı düzenlemesini kabul etti. Daha sonra buradaki kahvaltının basın açıklamalı olduğunu öğrenen lokanta sahipleri, işletmede daha önce hiçbir siyasi partinin bu şekilde basın açıklamalı program düzenlemediği ve hiçbir şekilde siyasi program içerisinde yer almadıklarından programı iptal ederek, bunu CHP yönetimine bu şekilde bildirdiği şekilde ifade edilirken, CHP Rize İl Yönetimine program iptali ile ilgili bir bilgi verilmediği bilgisine ulaşıldı.

Lokanta yönetiminin ayrıca CHP’ye karşı herhangi bir tavrı olmadığından CHP heyetine arzu ettikleri taktirde parti binasında düzenleyecekleri kahvaltı için kahvaltı malzemesiyle personel hizmeti verebileceklerini de bildirdikleri öğrenildi.

mehmet-bekaroglu-rizede-005.jpg

Lokantadaki programın iptal edilmesiyle Bekaroğlu, lokanta önünde yaptığı basın açıklamasında işletmenin baskı altına alınarak toplantılarının engellendiğini belirterek, “Bize bu yapılanı kınıyoruz. Ama iş yeri sahibine kırgın değiliz. Çünkü iş yeri sahibini tehdit ediyorlar, başka şeylerden dolayı tehdit ediyorlar. Bunu yapanları herkes biliyor. Belki de bize bu yapılandan sayın Cumhurbaşkanının hiç haberi yoktur. Burada kraldan çok kralcılar var. Bu bize yapılan kabul edilemez. Ben buradan bize bu baskıyı yapanları bu husus da uyarıyorum” ifadesinde bulunmuş ve daha sonra CHP Rize Merkez İlçe Binasına geçerek burada basın toplantısı düzenlemişti.

mehmet-bekaroglu-rizede-2-001.jpg

mehmet-bekaroglu-rizede-1-002.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Bekaroğlu Basın Toplantısını Düzenledi. Lokanta Son Anda Rezervasyon İptali