Beyaz Saray: NATO müttefiklerimiz daha fazla çaba göstermeli

Beyaz Saray: NATO müttefiklerimiz daha fazla çaba göstermeli
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “NATO müttefiklerimiz daha fazla çaba göstermeli” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Leavitt, ABD yönetiminin Hürmüz Boğazı'ndan tankerlere eşlik edecek bir deniz koalisyonu kurmasıyla ilgili, “Başkan Trump, Avrupa'daki müttefiklerimizle, Körfez ve Arap dünyasındaki birçok ortağımızla görüşerek Hürmüz Boğazı'nın açılması için daha fazla çaba göstermeleri konusunda onları teşvik ediyor. Özellikle NATO müttefiklerimizin daha fazla çaba göstermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Leavitt konuşmasında, ABD Başkanı Donald Trump’ın, nisan ayında Çin’in başkenti Pekin’e yapması planlanan seyahatine de değindi. Leavit, "Ertelenmesi oldukça mümkün. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in, Başkan Trump’ı Pekin'de ağırlamaktan heyecan duyduğunu biliyorum. Başkan Trump’ın da bu geziyi dört gözle beklediğini biliyorum. Bu tamamen zamanlama meselesi” açıklamasını yaptı.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.