Bora'ya Burs Verilecek

Bora'ya Burs Verilecek
60. Berlin Film Festivali'nde ''Altın Ayı'' ödülünü kazanan ''Bal'' filminin başrol oyuncularından Bora Altaş'a Rize Dernekler Federasyonunca burs verilecek.

Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Basa, gazetecilere yaptığı açıklamada, çekimleri Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yapılan ''Bal'' filminin ödül almasının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Filmin Avrupa ülkelerinde de vizyona girmesinin ardından doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Rize ve Çamlıhemşin'e ilginin artacağına inandığını ifade eden Basa, ''Filmde başrollerde oynayan küçük Bora, başarısıyla hepimizi sevindirdi. Profesyonel eğitim almamasına rağmen oldukça iyi oyunculuk sergiledi. Bora'nın derslerinde de oldukça başarılı olduğunu öğrendik'' dedi.

Basa, ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Bora Altaş'a bir katkıları olmasını istediklerini belirterek, ''Rize Dernekler Federasyonu olarak öğrencilere burs veriyoruz. Bu kapsamda Bora'ya da burs vereceğiz. Umarım hem öğretim hayatında başarılı olur hem de bundan sonra yeni yapımlarda rol alır'' diye konuştu.

Öte yandan, filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu'nun Rize'de ziyaretlerde bulunacağı öğrenildi.