Bora'ya Kaymakamdan Ödül

Bora'ya Kaymakamdan Ödül
17. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde ''Jüri Özel Ödülü''ne layık görülen küçük oyuncu Bora Altaş'a, Çamlıhemşin Kaymakamı Nebi Çanga 2 adet Cumhuriyet altını hediye etti.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde geçen yıl çekilen ''Bal' filmi, 60. Berlin Film Festivali'nde aldığı ''Altın Ayı''nın ardından, 17. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde de ''En İyi Film'' ödülünü kazanmıştı. Filmin küçük oyuncusu 9 yaşındaki Bora Altaş da Büyük Jüri tarafından ''Jüri Özel Ödülü''ne layık görülmüştü.

Festivalin ödül törenine ulaşım sorunu nedeniyle katılamadığı için ödülünü alamayan Altaş'a Altın Koza heykelciği, Adana Belediyesi'ni ziyareti sırasında Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından geçtiğimiz günlerde verilmişti.

Küçük oyuncu Bora'ya başarılarından dolayı bir ödül de Çamlıhemşin Kaymakamı Nebi Çanga verdi. Çanga, kendisini babası Raşit Altaş ve kardeşi Gökdeniz ile makamında ziyaret eden küçük oyuncu Bora Altaş'ı kutladı.

Bora'dan dersleriyle ilgili bilgi alan Çanga, ''Şu anda Bora için en önemli olan konu eğitimidir. Eğitimini başarı ile sürdürmesi gerekir. Bora'ya eğitimi ile ilgili her konuda destek vereceğiz'' dedi. Çanga, daha sonra Bora'ya 2 adet Cumhuriyet altını, futbol topu ve kitap hediye etti.

Bora Altaş ise Kaymakam Çanga'ya teşekkür ederek, derslerinde daha başarılı olmaya çalışacağını söyledi. Bora, en büyük hayalinin ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak olduğunu kaydetti.