Bu Çiçekler Yaylalardan ’vargit’ Diyor

Bu Çiçekler Yaylalardan ’vargit’ Diyor
Erzurum'un Oltu ilçesinde yaklaşık 2 bin 500 rakımlı Kırdağı'nda vargit çiçekleri açtı.

Erzurum'un Oltu ilçesinde yaklaşık 2 bin 500 rakımlı Kırdağı'nda vargit çiçekleri açtı. Yöre insanına göre; vargit çiçeklerinin açması "Soğuklar başlıyor, artık göç vakti gelmiştir" anlamını taşıyor.

İlkbaharda kar çiçeği olarak açan baharı müjdeleyen kardelenler sonbaharda ise vargit çiçeği olarak açıyor. Sonbaharda yaylalarda açan vargit çiçekleri yaylalardan inme vaktinin geldiğini gösteriyor.

Emekli Öğretmen Osman Aslan, Oltu Kırdağ'da doğa yürüyüşünde rastladıkları baharın müjdecisi olan kardelenlerin, diğer adıyla kar çiçeklerinin büyüleyici güzelliği olduğunu belirterek, "İlkbaharda ve sonbaharda Kırdağ'a çıkıyoruz. İlkbaharda çıktığımızda kardelen çiçekleri baharın müjdecisi oluyorlar. Sonbaharda açmaları ise yaylalarda kalan yaylacıların artık yaylayı terk etmesi anlamına geliyor. Çiçeğin sonbahardaki ismi ise vargit çiçeğidir" dedi.

Bu Çiçekler Yaylalardan ’vargit’ Diyor

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.