Çarşamba'da kahverengi kokarca mücadelesi sürüyor

Çarşamba'da kahverengi kokarca mücadelesi sürüyor
Samsun'un Çarşamba ilçesinde tarım alanlarını tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadele devam ediyor.

Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Akçatarla ve Ovacık Mahallelerinde yürüttükleri saha çalışmalarıyla zararlının yayılmasını önlemeye çalışıyor. Ekipler, kahverengi kokarcalara karşı "cezbet-öldür" yöntemini uygulayarak tarım ürünlerine zarar vermesini engellemeyi hedefliyor.
Müdürlük yetkilileri, bölgede hem tarım alanlarının korunması hem de zararlının kontrol altına alınması için yoğun mesai harcadıklarını belirtti.

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.