Çay Sokağı Projesine Minik Yüreklerden Kocaman Destek

Çay Sokağı Projesine Minik Yüreklerden Kocaman Destek
Rize'de Atmeydanı Mahallesi Ortaalan Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minikler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını deprem bölgesinde kalıcı konut yapılmak üzere kentte başlatılan “Çay Sokağı” projesine bağışlayarak gönülleri fethetti.

Rize merkezde bulunan Atmeydanı Mahallesi Ortaalan Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minik öğrenciler, Vali Kemal Çeber’i ziyaret ederek, harçlıklarından arttırarak kumbaralarında biriktirdikleri paraları Rize Valiliği öncülüğünde başlatılan “Çay Sokağı” projesine destek için teslim etti.

Rize Valiliği öncülüğünde başlatılan “Çay Sokağı” projesine toplumun her kesiminden destekler artarak devam ediyor. Deprem bölgesine kalıcı konutların yapılması için başlatılan “Çay Sokağı” projesinin ilk evi minik yüreklerden geldi. Atmeydanı Mahallesi Ortaalan Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minik öğrenciler, İl Müftüsü Naci Çakmakçı eşliliğinde Vali Kemal Çeber’i ziyaret ettiler. Ziyarette yöresel kıyafetler giyen minikler “Çay Sokağı” projesi için harçlıklarından artırarak biriktirdikleri paraları Vali Çeber’e verdi. Ayrıca “Çay Sokağı” projesi için hazırlamış oldukları çay bardağı ve ev maketlerini takdim ettiler.

Vali Çeber, minik öğrencilerle tek tek sohbet ederek proje ili ilgili düşüncelerini ve fikirlerini dinledi. Giydikleri yöresel kıyafetlerin kendilerine çok yakıştığını belirterek, “Çay sokağı da tıpkı sizler gibi çay diyarının izlerini taşıyacak” dedi.

Minik öğrencilerin ziyareti ve anlamlı bağışı dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çeber, “Toplumun her kesiminden çay sokağı projesine destekler devam ediyor. Fakat minik yavrularımızın bu anlamlı bağışı bizler için ayrı bir önem taşıyor. Bu kampanyaya destekte bulunarak yardımlaşma ve dayanışma örneği sergileyen koca yürekli, merhamet yüklü minik öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Onların bu davranışı 4-6 yaş kurslarda verilen dini ve değerler eğitimin tezahürüdür. Yavrularımızı merhamet duygusuyla yetiştiren hocalarını ve anne-babalarını yürekten kutluyorum. Çay Sokağı projemizle depremden etkilenen her bir kardeşimizin yüreğine dokunmaya, gözyaşlarını silmeye çalışıyoruz. Projemiz toplumun tüm kesimlerinden ilgi görüyor. Çayı olanlar çay, çayı olmayanlar ise nakdi bağışta bulunuyor” diye konuştu.

cay-sokagi-projesine-minik-yureklerden-kocaman-destek-5.jpg

cay-sokagi-projesine-minik-yureklerden-kocaman-destek-4.jpg

cay-sokagi-projesine-minik-yureklerden-kocaman-destek-6.jpg

cay-sokagi-projesine-minik-yureklerden-kocaman-destek-8.jpg

cay-sokagi-projesine-minik-yureklerden-kocaman-destek-7.jpg

cay-sokagi-projesine-minik-yureklerden-kocaman-destek-9.jpg

cay-sokagi-projesine-minik-yureklerden-kocaman-destek-10.jpg

cay-sokagi-projesine-minik-yureklerden-kocaman-destek-11.jpg

cay-sokagi-projesine-minik-yureklerden-kocaman-destek-12.jpg

cay-sokagi-projesine-minik-yureklerden-kocaman-destek-1.jpg

cay-sokagi-projesine-minik-yureklerden-kocaman-destek-13.jpg

cay-sokagi-projesine-minik-yureklerden-kocaman-destek-2.jpg

cay-sokagi-projesine-minik-yureklerden-kocaman-destek-3.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum