Çay Üreticileri Derneği Genel Müdüre Sert Tepki Gösterdi Sütlüoğlu'nu İstifaya Davet Etti

Çay Üreticileri Derneği Genel Müdüre Sert Tepki Gösterdi Sütlüoğlu'nu İstifaya Davet Etti
Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, Çaykur’un yaş çay üreticilerine gönderdiği mesajlara sert tepki gösterdi. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu sert bir şekilde eleştiren Mavi, Sütlüoğlu’nu istifaya davet etti.

ÇAYÜDAD Başkanı Mustafa Mavi, Çaykur’un randevu gününde çay üreticilerinin satmadığı çayların kotadan düşülerek üreticinin Çaykur’a çay satışının kısıtlanarak yasaklanır hale getirilmesiyle çay sezonunun hemen başında randevu ve kontenjan uygulamasına gidilmesini sert sözlerle eleştirdi.

RİZELİLER VERDİĞİ OYLAR KARŞILIĞINDA SEÇİM YOK DİYE CEZALANDIRILIYOR MU?

ÇAYKUR YAPBOZA DÖNDÜ, ÇAYKUR’U OYUNCAĞA ÇEVİRDİKLERİNDEN FABRİKALAR YETİŞMEDİ

Mavi yaptığı açıklamada, üreticileri özel sektöre bağımlı hale getirmekle suçladığı Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nun Çaykur’u oyuncağa çevirdiğini kaydetti. Çaykur’un kapasite artırdık sözlerine rağmen yaş çay sezonunun hemen başında randevu ve kontenjan uygulamasına gitmesini fabrikaların bakımlarının yapılmadığı ve sezona yetiştirilmediğine işaret eden ÇAYÜDAD Başkanı Mavi, üreticilere gönderilen mesajla ilgili olarak “2016 Yaş çay sezonu başladı üreticiler toplama olgunluğuna gelmiş çayları toplayıp Çaykur’a satmaya devam ederken üreticileri hayal kırıklığına uğratan şok bir SMS geldi. Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen bu SMS’de cumartesi gününden itibaren randevulu sistemin başlayacağı ve kontenjanın 15 kilo olarak uygulanacağı ifade edildi. Bu neyin kafasıdır. Bu yıl seçim yok diye mi böyle yapıyor Geçen yıl mayıs ayında 450 kilo olan dekar başı çay kotası bu yıl 400 kiloya indirildi. Bu yetmezmiş gibi birde kampanyayı hem geç açtı hem de kampanya açalı henüz bir hafta olmazken randevulu alımı başlatarak kontenjan uygulamasını getirdi. Genel Müdür, özel sektör çayları yarı fiyatına alsın diye özellikle mi bunu yapıyor? Genel Müdürün yaptığı tüm icraatlar özel sektöre zemin hazırlamaktan yana. 8650 Ton kapasiteye ulaştık diyeceksin sonra 6000 ton çay aldık deyip kontenjan ve randevu uygulayacaksın. Demek ki fabrikalarınız çay işlemeye hazır değil. Şubat ayında fabrikaları bakıma alırsan, kafana göre icat çıkarırsan fabrikalar yetişmez tabiî ki. Fuzuli fuzuli masraflar, yapboz yapboz yaparsan fabrikalar tabi yetişmez. Çaykur’u oyuncağa çevirdiler, milletle alay edercesine işler yapılıyor. Devletine hükümetine her zaman tam destek olan Rizeli bunun karşılığında adete cezalandırılıyor. Bu idare şekli hem millete hem devlete zarar veriyor. Biran evvel bu yanlışlardan dönülmeli, fabrikalar hazırlanmalı ve çay işler hale getirilmeli, fabrikası yetişmeyen müdürler de açığa alınmalıdır.

mustafa-mavi-002.jpg

ÜRETİCİNİN YANINDA OLMAYIP ÖZEL SEKTÖRE ZEMİN HAZIRLAYAN GENEL MÜDÜR DERHAL İSTİFA ETSİN

Çay üreticilerine gönderilen bir diğer mesaj olan "Randevu günü belirlenen miktarda çay satmayan yada eksik satan üreticilerimizin satmadıkları miktar kotadan düşülecek" şeklindeki mesaja da sert tepki gösteren Mavi, üreticinin tedirgin olduğunu ve böyle bir şeyin kesinlikle söz konusu olamayacağından kabul edilemeyeceğini ifade ederek, “Bana henüz ulaşmayan böyle bir mesajın birçok bölgede çay üreticilerine gönderildiğine dair haberleri takip ediyor ve bu şekilde duyumlar alıyoruz. Şayet böyle bir uygulama yürürlüğe konulmaya çalışıyorsa kesinlikle böyle bir uygulama kabul edilemez ve derhal bu uygulamadan vazgeçilmelidir.  Böyle bir uygulamaya gidilmesi halinde  Genel Müdürün çay üreticisini özel sektöre yönlendiren icraatlarına bir yenisini daha ekleyeceğinden çay üreticisi yerine özel sektörü düşünen bir  Genel Müdürün derhal istifa etmesi ve Çaykur’un başına çay üreticisinden yana olan, çay üreticisinin haklarını savunabilecek, yaptığı uygulamalarla çay üreticisinden yana olduğunu 207 bin çay üreticisine hissettirecek bir Genel Müdür ataması yapılmalıdır.” diye konuştu.

Mavi, uygulamadan geri adım atılmaması halinde dernek yönetimi olarak çay makasları ve çay torbaları ile birlikte Genel Müdürlüğün önünde eylem yapabileceklerini kaydetti.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize’de Genel Müdür Sütlüoğlu'na Büyük Öfke

Genel Müdür Sütlüoğlu’na Tepki Çığ Gibi Büyüyor

Çaykur’dan Çay Üreticisine 1 Şok Daha

Çaykur’dan Çay Üreticisini İsyan Ettiren Uygulama. Üretici Çayını Çaykur'a Satamayacak