ÇAYKUR, Bayram Arifesi ve Ramazan Bayramı'nda Ne Kadar Yaş Çay Aldı? İşte Cevabı

ÇAYKUR, Bayram Arifesi ve Ramazan Bayramı'nda Ne Kadar Yaş Çay Aldı? İşte Cevabı
ÇAYKUR'da Ramazan Bayramı bereketi yaşanıyor. ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Ramazan Bayramının ilk gününde 7 bin 100 ton yaş çay aldıklarını söyledi.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Ramazan Bayramı arifesinde 8 bin 250 ton, bayramın ilk gününde ise 7 bin 100 ton yaş çay aldıklarını ifade ederek birinci sürgünde bugün itibariyle toplam 167 bin 100 ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Alim, üreticilerin Ramazan Bayramı'nda mağduriyet yaşamamaları için arife günü de alım yaptıklarını ve bayram boyunca da yaş çay alımlarını sürdüreceklerini belirterek böylece üreticilerin yaşayabilecekleri mağduriyetlerinin önüne geçeceklerini kaydetti.

ALİM’DEN ÜRETİCİLERE TEŞEKKÜR

caykur-genel-muduru-yusuf-ziya-alim-002.jpg

Bu yıl randevulu sistemde yaptıkları değişiklikle yaş çayda kaliteyi yakaladıklarını ve daha verimli bir sezon geçirmekte olduklarını kaydeden Alim, bunda en büyük etkenin çay üreticilerin büyük bir çoğunluğunun yabancı işçi çalıştırma yerine kendi çaylarını kendilerinin toplaması olduğunu ifade ederek, “Müstahsillerimizin çayımızın geleceğini kurtarma adına kendi çaylarını kendilerinin toplaması oldukça sevindirici bir gelişmedir. Böylece hem çayımızda kaliteyi yakalayarak daha verimli bir ürün alımı gerçekleştirmiş oluyoruz hem de müstahsillerimizin yabancı işçilere ödedikleri milyon dolarlar kendilerine kalarak üreticilerimize, şehrimize, bölgemize, ülkemize ayrıca bir kazanç oluyor. Üreticilerimizin göstermiş oldukları anlayıştan ve kaliteli çay topladıklarından tüm üreticilerimize teşekkürü bir borç biliyor ve bu nedenle hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Alim, ayrıca, üreticilerin, tüketicilerin, çalışanların, bayilerin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlayarak, hayırlı ve mutlu bayramlar geçirmeleri temennisinde bulundu.