Çaykur Rizespor - Galatasaray Maçı Bilinmesi Gerekenler

Çaykur Rizespor - Galatasaray Maçı Bilinmesi Gerekenler
Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu 32. haftasında Çaykur Rizespor, yarın ÇAYKUR DİDİ Stadında Süper Lig Lideri Galatasaray'ı konuk edecek.

Çaykur Didi Stadyumu’nda 11 Mayıs Cumartesi günü saat 16:00’da başlayacak olan mücadeleyi hakem Serkan Çınar yönetecek. Çınar’ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Volkan Ahmet Narin yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Emre Malok görev alacak.

Çaykur Rizespor, Süper Lig'de geride kalan 31 maçta 9 galibiyet, 13 beraberlik ve 9 mağlubiyet alarak topladığı 40 puanla dokuzuncu sırada yer alıyor. Galatasaray ise ligde oynadığı 31 haftada 18 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak topladığı 63 puanla birinci sırada bulunuyor.

Çaykur Rizespor ile Galatasaray, 39. kez resmi bir mücadelede karşı karşıya gelecek. Daha önceki 38 randevunun 6'sını Çaykur Rizespor 24’ünü Galatasaray kazanırken, 8 maç beraberlikle sonuçlandı. 

Mücadele öncesi OPTA tarafından hazırlanan maç önü notları şu şekilde:

Galatasaray, Çaykur Rizespor ile oynadığı 35 Süper Lig maçının 33'ünde rakip fileleri havalandırdı; gol atamadığı diğer iki maçı deplasmanda kaybetti. Sarı kırmızılılar en son 16 Mayıs 1987'de Çaykur Rizespor'a karşı gol atamamıştı (27 maç). 

Galatasaray, Süper Lig'de toplamda 17 (11G 6B), deplasmanda ise sekiz maçtır (3G 5B) yenilmiyor ve bu iki alanda da ligde halen devam eden en uzun serilerin sahibi. 

Çaykur Rizespor bu sezon Süper Lig'de öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden takım (23). Galatasaray ise geriye düştüğü maçlarda en fazla puan toplayan ikinci takım konumunda (19 puan). 

Çaykur Rizespor bu sezon Süper Lig'de kalesine en fazla şut gelen takım (468). Gökhan Akkan ise ligde sezonun en fazla kurtarış yapan kalecisi (107). 

Galatasaray'ın Süper Lig'de attığı son 27 golün tamamı yabancı oyuncularından gelirken, bu gollerin 24'ü Afrikalı isimlerden geldi. 

Fatih Terim, Galatasaray'daki teknik direktörlük kariyerinde mayıs aylarında oynadığı 28 Süper Lig maçının 25'inde yenilmedi (17G 8B). Terim'in Galatasaray'ını mayıs ayında yenen üç takım Altay (2000), Beşiktaş (2003) ve Fenerbahçe'ydi (2013) ve bu maçların tamamı deplasmanda oynanmıştı.