"Çaykur Sahtekarlık Yaptı"

"Çaykur Sahtekarlık Yaptı"
Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türker Tekel'de yaşananların Çaykur'da yaşanması halinde Karadeniz'de taşların bile Başkent'e yürüyeceğini söyledi.

HER OYUNU BOZARIZ

Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türker, Tekel'de hükümete karşı 90 günlük bir mücadele verdiklerini söyleyerek ”4 C Danıştay tarafından bozuldu, şu an Anayasa mahkemesinde buradan yüzde 99 iptal kararı bekliyoruz. Çaykur'da ise beklentimiz sürüyor” dedi.

Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Türker, Rize'de yaptığı basın toplantısında Tekel süreci ile Çaykur sürecini değerlendirdi.

Türk- İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türker, Rize Tek Gıda İş Sendikası Salonunda yaptığı basın toplantısında Tekel sürecini değerlendirerek” Tekel'de yaşanan süreci Türkiye yakinen izledi. Hükümet 4C gibi bir düzenlemeye işçiyi mecbur etti. Tek Gıda olarak biz buna sürekli karşı çıktık. Dünya 90 günlük süreci yakinen izledi, 4C nin hatalı olduğunu sürekli söyledik. Danıştay, Sosyal devlet, iç hukuktan aykırılık kararı verdi. Şu an dosya Anayasa mahkemesinde yüzde 99 buradan da iptal çıkacak, şu an 4 C ile çalışan 18 bin insan var, 12 bin insan da bu kararı bekliyor. Şu an 4C ye gönderilmek istenen insanlar yatarak maaş almakta. 8 ay boyunca hükümete çağrıda bulunduk, bu işçilerin başka kamu kuruluşlarına geçişlerini sağlayın dedik. Ama dinlemediler” dedi.

DEVLET MÜDAHALE ETMESİN KARGAŞA ÇIKMAZ

1 Mayıs işçi bayramında tüm sivil toplum örgütleri ile el ele bayram yaptıklarını söyleyen Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türker ”1 Mayıs ta Türkiye'nin her yerinde bayram havası yaşandı. Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünnni hepimiz el ele vererek 1 Mayıs'ı kutladık. Dayatma, yasaklar, müdahale olmazsa hiç kimse olay çıkartmaz, 1 Mayısta kardeşlik bayramı yaşandı” dedi..

ÇAYKUR SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Genel Başkan Türker, Çaykur'la ilgili yasal sürecin devam ettiğini söyleyerek ”Rize İdari Mahkemesine dosyanın gelmesini bekliyoruz. Sendika olarak bizim üye sayımız belli 9400 üyemiz var, Öz Gıda'nın ise 4700 üyesi bulunmakta, 300 sayfaya yakın bir rapor sunduk. Yargı kararı bizim için önemli biz her zaman hukuka inandık. Çaykur, çayın geleceği açısından önemli bir kurum. Tekel'de yaşanan sıkıntıların Çaykur'da yaşanmasını istemiyoruz. Bugün Tekel'in dev fabrikaları boşta duruyor. Aynı durumun Çaykur'da yaşanmasını istemiyoruz. Yöre halkının Çaykur'a sahip çıkmasını bekliyoruz. Türkiye'de ülke toprakları satılıyor, tarım bitmek üzere. Ege ve Akdeniz bölgesinde topraklarımız yabancılara satılıyor” dedi.

Çay taban fiyatını ziraat odalarının tespit ettiğini söyleyen Türker ”Fiyat konusunda müdahil olmak istemiyoruz. Taban fiyat yüksek olursa kaçak çayın önüne geçilemez, gübre fiyatları ve maliyet ortada taban fiyat yüzde 6 lık artışla da olmamalı” dedi.

ÜSLÜ SAHTEKÂR

Hak İş Genel Başkanı Salim Üslü'nun sahtekâr olduğunu birkaç kez beyan ettiğini söyleyen Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türker ”Sahte belgeler düzenleyen biri, sahtecilik yapan bir kişi, bunu savcılıklara suç duyurusunda bulunduk, her nedense işlem yapılmadı. Her yerde söylüyorum. Salim Üslü sahtekârdır. Aynı sahtekârlığı Çaykur yaptı. Çalışma bakanlığına gönderdikleri listede ilgisi olmayan insanların isimlerini yazmışlar. Sonra da SD yolda kayboldu dediler. Sahtekârlıklar kimsenin yanında kar kalmaz” dedi.

Türker, Tekel'de yaşanan olayların Çaykur'da yaşanamayacağını söyleyerek ”Hiçbir siyasetçi Çaykur'u satamaz, Artvin'den , Samsun'a kadar dağlar, taşlar insan olur Ankara'ya yürürüz” dedi.

Haber:Mustafa BAYRAK