ÇAYKUR'da Tarihi Zamlı Toplu İş Sözleşmesi

ÇAYKUR'da Tarihi Zamlı Toplu İş Sözleşmesi
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR)'da tarihe geçecek rekor zamlı Toplu İş sözleşmesi imzalandı.

ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin yüzünü güldürecek Toplu İş Sözleşmesi, ÖZ Gıda İş Sendikası ile ÇAYKUR arasında Ankara'da imzalandı.

ÇAYKUR işçilerinin bugüne kadar ki en iyi kazanımlarını almasıyla ÇAYKUR işçilerinin yüzü gülecek. Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasının ardından ÖZ Gıda İş Sendikasından yapılan açıklama şöyle:

"Değerli Çaykur çalışanı emekçi kardeşlerimiz,
Öz Gıda İş Sendikası ile Çaykur Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasındaki görüşmeler bugün sonuca ulaşmış ve toplu iş sözleşmesini akdetmiş bulunmaktayız.
Son dönemlerin en fazla kazanımların olduğu bu toplu iş sözleşmemiz yaklaşık 4 aylık müzakereler sonucunda neticelendirilmiş olup tüm çalışan emekçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun.
Yapılan toplu iş sözleşmesi ile taban ücretin 15.000 TL’ye çıkarılması, Çaykur çalışanı ile bazı kamu kurumları arasındaki yıllardır süregelen ücret dengesizliğini ortadan kaldırmış oldu.
Öz Gıda İş Sendikamız ile bir ilke imza atılmış olup 2023 yılında işe yeni başlayan arkadaşlarımızın ücretleri asgari ücret iken, kanun gereği sendikamıza üye olanların ücretleri taban ücret olan 15.000 TL ile başlatılması gerekirken sendikamız bu ücreti 21.000 TL’ye çıkartmış ve işe giriş ücretlerinde %40 artış yapılmıştır.
Çalışan üyelerimizin ilk altı aylık çıplak saatlik ücretlerine %70 ile %120’ye varan iyileştirme yapılmıştır.
Üyelerimizin almış oldukları sosyal yardımlar başlığı altındaki ödeneklere ilk altı ay için %45 ile %65 arasında zam yapılmıştır.
Öz Gıda İş Sendikasına üye olan çalışanlara özel olarak alınan “Kampanya Primi” 6.500 TL gibi yüksek bir tutara çıkartılmıştır.
Taban ücretin yükselmesiyle skala sistemindeki gruplar arasındaki kıdem farkı kapandığından, sendikamız tarafından Ek Kamu Çerçeve Protokolü ile skala sistemindeki gruplar arasında denge sağlanmıştır.
Yeni bir hak olarak Çaykur’da çalışan üyelerimizin kışın bakım sezonunda erken işe girdikleri için kampanya döneminde çalışanlara kıyasla mağduriyet yaşayan Çaykur bünyesindeki tüm teknik çalışanlara, vardiya ustalarına ve vardiya sorumlularına çeşitli kazanımlar sağlanmıştır.
Üyelerimize her bir kıdem yılı için 15 TL kıdem zammı alınmıştır ve giyim yardımı ilk altı ay için 1.015 TL’ye çıkartılmıştır.
Bahsi geçen bu zamlar ilk altı ay için olup Temmuz ayında %15 + Enflasyon farkı uygulanacaktır.
Yapılan bu toplu iş sözleşmesi ile birlikte Kamu Çerçeve Protokolüne ek olarak alınan haklara ilave üyelerimizi memnun edecek yüksek tutarda iyileştirmeler yapılmıştır.
Toplu iş sözleşmemizin genel hatları ile ilgili bilgi verilmiştir olup detayları sayfamızda yayınlanacaktır.
2023 2024 yılını kapsayan 24 ay süreli bu toplu iş sözleşmesi taraflara ve tüm Çaykur çalışanı emekçi üyelerimize hayırlı olsun."

Ayrıca, sözleşme ile teknikte çalışanlara 850 TL, Vardiya Ustalarına 400 TL, Vardiya Sorumlarına 250 TL aylık ek ücret ödeneği bilgisine ulaşıldı.

Scalanın sola ve aşağıya doğru 4 kuruş olarak uygulanacağı öğrenildi.

caykur-iscisinin-toplu-is-sozlesmesi-imzalandi-5.jpg

caykur-iscisinin-toplu-is-sozlesmesi-imzalandi-6.jpg

caykur-iscisinin-toplu-is-sozlesmesi-imzalandi-7.jpg

caykur-iscisinin-toplu-is-sozlesmesi-imzalandi-4.jpg

caykur-iscisinin-toplu-is-sozlesmesi-imzalandi-1.jpg

caykur-iscisinin-toplu-is-sozlesmesi-imzalandi-2.jpg

caykur-iscisinin-toplu-is-sozlesmesi-imzalandi-3.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
20 Yorum