ÇAYKUR’un Yeni Organik Çay Fabrikaları Kapasiteyi Aştı

ÇAYKUR’un Yeni Organik Çay Fabrikaları Kapasiteyi Aştı
ÇAYKUR’un İkizdere ve Çamlıhemşin ilçesinde yeni yaptığı iki organik çay fabrikasında günlük çay işleme kapasitelerinin üzerine çıktığı bilgisine ulaşıldı.

Doğu Karadeniz Bölgesinde Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu’da yaklaşık 205 bin üretici tarafından 800 bin dekar alanda yaş çay üretiminde bulunulurken 2023 yılı yaş çay sezonu birinci sürgün kampanya dönemi bölgede kontenjansız ve sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR)’un 10 Mayıs’ta açtığı birinci sürgün kampanya döneminde bugüne kadar üreticilerden 148 bin ton yaş çay ile 8 bin 500 ton organik çay yaprağı satın aldığı bilgisine ulaşıldı.

ÇAYKUR, 2022 yılında aldığı kararla Rize’nin İkizdere ve Çamlıhemşin ilçesinde günlük çay işleme kapasitesi 100’er ton olan iki organik çay fabrikası inşaatına başladı. Bir yıl gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanarak üretime hazır hale getirilen organik çay fabrikaları 2023 yaş çay sezonuyla birlikte çay alımına ve üretim yapmaya başladı. 100’er tonluk ÇAYKUR’un yeni iki organik çay fabrikasında günlük üretim kapasitesinin üzerine çıkıldığı ve fabrikalarda 135 ton çay işlendiği öğrenildi.

ÇAYKUR’un, ayrıca, Cumhuriyet Çay Fabrikası ile Hemşin ve Artvin’de organik çay üretimleri de sorunsuz bir şekilde devam ediyor.

Öte yandan Kurban Bayramına kadar birinci sürgün döneminin sona ermesi beklenen bölgede, ÇAYKUR’un bayrama kadar birinci sürgün yaş çay alımlarına devam etmesi ve ardından 9 günlük bayram tatili uygulamasına geçmesi bekleniliyor.

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum