Çelik Kasadan Yüzlerce Tarihi Eser Çıktı

Çelik Kasadan Yüzlerce Tarihi Eser Çıktı
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince bir eve düzenlenen operasyonda çelik kasada bin 536 adet tarihi sikke ele geçirildi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince bir eve düzenlenen operasyonda çelik kasada bin 536 adet tarihi sikke ele geçirildi. Çelik kasada saklanan tarihi eserler için özel katalogların hazırlandığı tespit edilirken olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği görevlileri tarafından yapılan istihbari çalışmalarda bir şahsın il dışından temin etmiş olduğu yüklü miktardaki tarihi eserleri şehirde piyasaya süreceğinin bilgisi alındı. Ekiplerce yapılan uzun süreli takibin sonucunda, şüphelinin tarihi eserleri sakladığı adres tespit edildi. Adrese yapılan operasyonda çelik kasa içerisinde özel hazırlanmış kataloglarda bin 536 adet Roma, Bizans ve İslami dönemlere ait sikke ile 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Şüpheli şahıs, gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çelik Kasadan Yüzlerce Tarihi Eser Çıktı

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.