CHP'den Başbakan'a İlginç Sorular!

CHP'den Başbakan'a İlginç Sorular!
CHP, Gezi Parkı ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğana ilginç sorular yöneltti. İşte CHP Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın Başbakan Erdoğan'a sorduğu 12 soru:

1-Referandum veya halkoylamasından çok farklı olan, hiçbir bağlayıcılığı olmayan, ilgili belediye tarafından yapılan Belediye Kanunu’nun 15. Maddesinde belirtilen “araştırma” veya “kamuoyu yoklaması”nı kim yapacaktır?

2-Sandık güvenliğinden, yönteminden, oyların sayımından ve sonuçların açıklanmasından kim sorumlu olacaktır?

3-YSK, daha önce aldığı bir kararda Belediyeler tarafından yapılan kamuoyu yoklaması ve araştırmaların yapılmasında "yetkisiz" olduğunu açıklamıştır.

Bu kapsamda YSK’nın seçim güvenliğini ve sürecini yönetmediği bir “anket” çalışması ile Gezi Parkı’nın akıbetinin belirlenmesi çoğulcululuk ve şeffaflık ilkelerine uygun mudur?

YÜRÜTMESİ DURDURULAN KONUNUN AKIBETİ ANKETE BIRAKILIR MI?

4-Hakkında bağımsız yargının yürütmeyi durdurma kararı olan bir konunun akıbetinin sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi veya ilgili ilçe belediyesinin yapacağı bir ankete bırakılması hukuk devleti ilkesi ile uygun mudur?

5-Madem yok hükmünde yapılacağını nasıl biliyorsunuz?

6-Aynı açıklamada “Yürütmenin durdurulmasına dair bir karar verilmesi de manidardır. Şu anda ihalesi yapılmış bir proje mi var?

7-Yoksa, nasıl böyle bir kararı verirsiniz?

8-"Ne ihale, ne proje yokken siz bunun kararını veriyorsunuz” dediğiniz görülmektedir. Hakkında ihale, proje olmayan bir konuda belediye hangi soruyu soracaktır?

9-İhalesi, projesi olmayan yani yok hükmünde olan bir konu halka nasıl sorulacaktır?

10-İhalesi ve projesi olmayan Topçu Kışlası projesinin “yapılacağını” neye dayanarak ifade etmektesiniz?

TAKSİM DAYANIŞMASI İLE NİÇİN GÖRÜŞMÜYORSUNUZ?

11-80 Sivil Toplum Örgütü’nün desteklediği, bu alanda herkesin meşru temsilci olarak kabul ettiği, “Taksim Dayanışması” temsilcileriyle görüşmeniz, onların görüş ve önerilerini dinlemeniz gerekmez mi?

12- Bu görüşmeyi hangi sebeple yapmıyorsunuz, sizden beklenen meşru talepleri dinleyerek ortaya çıkan gerginliği çözmek Başbakanların görevleri arasında değil midir?