Çöken yol korkutuyor

Çöken yol korkutuyor
Rize-Pehlivantaşı yolunun 1 km.sinde yaklaşık bir ay önce meydana gelen selden sonra yolun altının kopması vatandaşları tedirgin ediyor.

Rize Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Selahattin Yılmaz, grup yolunun 50-60 köye hizmet verdiğini belirterek, “Bu yol çok eski karayolu ağı içerisinde olan bir yol.

 

Bu yörede 3 tane Çaykur’ a bağlı çay fabrikası var.Dört tanede özel sektör çay fabrikası var. Bir çok okul var. Bu yol üzerinde 50-60 köy var.Geçen yağmurlarda menfezler tıkandı. Menfezlerin tıkanmasıyla bu yolun altı koptu.Bu yolun yapılmasına 1996 yılında başlandı.Bu yolu ne tesadüf ki ortadan yapılmaya başlandı.Burası Rize’ye 1 km uzaklıkta Pehlivantaşı Mahallesi sınırları içerisinde.karayolları bu yolun projesini çizmiştir.Fakat istimlak bedelleri olmadığından dolayı bu yolu yapmamışlardır” dedi.


Rize Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Selahattin Yılmaz, Bu tür heyelan bir başka yerde olmuş olsaydı, çoktan bu yolu yapılacağını belirterek, “ Bir aydır bu yol böyle.Karayolları 10. bölge müdürlüğü sanırım uyuyor.Acaba bu yolun karayolları ağında olduğunu biliyor mu? Hiç gelip baktımı bu yolu.Bu yolun heyelanlı olduğunu yerel siyasetçilere, milletvekilleri mize defalarca söyledik. Hepsinden cek caklı laflar işittim. Ama yol hala böyle.Ne zaman yapılacak. İlla bir kazamı bekleniyor burada? İlimiz en çok yağmur alan bir il. Kış mevsimi de geliyor.Bu yol sürekli, çalışması gereken bir yol.Burada ikinci bir facia mı bekleniyor.

Yol için Rize milletvekilimizi birkaç kez rahatsız ettim. Hatta bir keresinde seçimler öncesi yolun heyelanlı kısmını Sayın Vekilimiz Bayramoğlu gelip baktı. Yanımda Karayolları Bölge Müdürünü aradı yolun derhal yapılmasını istediç. Ama aradan 2.5 ay geçmesine rağmen yolla ilgili bir adım atılmadı ” dedi.