Danıştay Kararına Tepki

Danıştay Kararına Tepki
Danıştay 8. Dairesi'nin Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurulmasına, Rize'deki meslek liselerinin okul aile birlikleri tepki gösterdi.

Rize Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya Rize'deki meslek liselerinin okul aile birliklerinin üyeleri katıldı.

Tevfik İleri Meslek Lisesi okul aile birliği üyesi İsmail Kurtkaya, burada yaptığı açıklamada, 1998 yılından beri uygulanan meslek liselerine katsayı eşitsizliğini, YÖK'ün 21 Temmuz 2009 tarihinde almış olduğu kararla düzelttiğini belirtti.

Ancak Danıştay'ın bu konuda yürütmeyi durdurma kararı vererek binlerce meslek lisesi öğrencisi ve ailelerini tarifi imkansız üzüntüye soktuğunu ifade eden Kurtkaya, ''Biz öğrenci velileri olarak kamuoyuna ve kamunun hizmetçisi olması gerek yetkililere buradan sesleniyoruz. Meslek liselerinde okuyan öğrenciler ve onların aileleri Türkiye cumhuriyeti vatandaşları değil midir? Meslek liselerinde okuyan çocukların velileri olarak bizden alınan vergiler, diğer okullarda okuyan öğrencilerin velilerin ödediği vergilerden daha az mıdır?'' dedi.

haber-danistay-kararina-tepki.jpg

Konunun 10 yıldan fazla bir süredir gündemde tutularak meslek liselerinde okuyanların ötekileştirildiğini ve meslek liselerinin kaderiyle oynandığı iddia eden Kurtkaya, şunları söyledi: ''Herkes gibi biz de Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu birer vatandaşı olarak çocuklarımız için eşit muamele istiyoruz. Anayasa'mızın, yasaların ve uluslararası evrensel anlaşmaların güvencesinde olan çocuklarımızın eğitim sahasındaki özgürlüklerin katsayılarla kısıtlanmasına 'dur' denilmesini istiyoruz. Katsayı eşitsizliği sonucunda mağdur olan çocuklarımız ve bizler hiçbir aşamada kale alınmamış olmayı bir taraftan büyük bir hakaret gördüğümüzü, diğer taraftan ciddi bir hukuk ihlali ile karşı karşıya bırakılmış bulunduğumuzu düşünüyoruz ve bunu halkımıza şikayet ediyoruz.''