Dekan, üniversite ve profesörlükten atıldı

Dekan, üniversite ve profesörlükten atıldı
Uzman doktor olarak görev yapan Doç. Dr. Hasan Zafer Acar, Yozgat'taki Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne profesör ve dekan olarak atandı. Ancak gelen bir ihbar mektubu her şeyi değiştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Hastanesi'nde uzman doktor olarak görev yapan Doç. Dr. Hasan Zafer Acar, Yozgat'taki Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne profesör ve dekan olarak atandı. Ancak gelen bir ihbar mektubu her şeyi değiştirdi.

Doç. Dr. Hasan Zafer Acar, Ankara Büyükşehir Belediye Hastanesi'nde uzman tabip olarak görev yaparken Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı profesör kadrosu ilanına başvurdu. Doç. Dr. Acar, 11 Mart 2009 tarihinde profesörlüğe yükseltilerek yeni görev yerine naklen atandı.

Tıp fakültesindeki görevine 30 Mart 2009 tarihi itibariyle başlayan Acar'ın profesörlük kadrosuna atanması için verdiği dosyanın tekrar incelenmesi yönünde Bozok Üniversitesi'ne bir ihbar dilekçesi geldi.

Üniversite yönetimi, ihbar üzerine ön inceleme başlattı ve hazırlanan rapor Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) sunuldu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Hasan Zafer Acar'ın Profesör ünvanının alındığını şu yazıyla  duyurdu:

''Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca Doç. Dr. Hasan Zafer Acar'ın profesörlüğe başvuru dosyası kurulca yeniden görevlendirilen jüri üyelerine gönderilmiş, jüri üyelerinin adı geçenin profesörlüğe yükseltilme ve atama yeterliliğini taşımadığı sonuç ve kanaatine varıldığını Yükseköğretim Denetleme Kuruluna bildirmesi üzerine, yapılan inceleme sonucu düzenlenen raporda, adı geçen öğretim üyesinin yasal düzenlemelerde öngörülen profesörlüğe yükseltilme ve atama koşullarını taşımadığı halde hatalı işlemler yapılarak atamasının yapılmış olduğu tespit edilmiş ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 22 Haziran 2010 tarih ve 4267-20836 sayılı yazıları ile gereği yapılmak üzere üniversitemize bildirilmiştir.''

Yazının son paragrafında da ''Adı geçen öğretim üyesinin, 28 Haziran 2010 tarihinden itibaren profesörlük unvanı geri alınarak kadrosu boşaltılmış, durumu Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na yazı ile bildirilerek, üniversitemizden ilişiği kesilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

Profesörlük unvanı alınan Hasan Zafer Acar, üniversiteye başvurusu esnasında sahte evrak vermediğini, yalan beyanda bulunmadığını belirterek, ''Profesörlük unvanını yasalara uygun şekilde 19 yıllık doçent iken, 4 profesörün olumlu raporu, Üniversite Yönetim Kurulu ve Rektörün onayı ile kazandım'' dedi.