Denizalp: "Sokağı dinleyin, halktan kopmayın, Rizeliyi küstürmeyin"
Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında kümede kalma mücadelesi veren ikas Eyüpspor’a deplasmanda 4-0 mağlup olan Çaykur Rizespor’da sular durulmuyor. Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Rizeli Deneyimli Gazeteci-Yazar Selim Serdar Denizalp, hem teknik heyetin tercihlerini hem sahadaki "ruhsuz" futbolu sert bir dille eleştirdi hem de Kulüp Başkanı İbrahim Turgut’un görevden alınma sürecine dair çarpıcı bir "siyaset" uyarısında bulundu. Denizalp, geçtiğimiz yıl tekrar başkanlığa seçilen ve 2028 yılına kadar görev süresi bulunan Çaykur Rizespor Başkanı İbrahim Turgut’un görevden alınmasını değerlendirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de bu kararın olumsuz yankı bulduğunu belirterek. "İbrahim Turgut, Rize’de halkın sevgisini kazanmış bir isimdi. Onun görevden alınması Rize halkını küstürebilir ve bu durum AK Parti’ye zarar verebilir" yorumunda bulundu.
"Bitse de Gitsek Havası Takımı Teslim Almış"
Denizalp, İstanbul deplasmanında Rizespor’un sahada gösterdiği performansı "prestij mücadelesinden uzak" olarak nitelendirdi. Özellikle ligin son haftalarında orta sıralardaki takımların motivasyon kaybına dikkat çeken Denizalp, şu ifadeleri kullandı: "Hoca 8. sırayı hedefliyorum dese de oyuncu 'bitse de gitsek, tatile çıksak' havasında. Karagümrük, Kayseri ve Eyüp maçlarındaki mağlubiyetler taraftarı hayal kırıklığına uğrattı. Bu ligde sezon sonu 'enişte-baldız' maçları her zaman oynanır; kime ne lazımsa o alır!"
Recep Uçar’a "Genç Oyuncu" Eleştirisi
Teknik Direktör Recep Uçar’ın kadro tercihlerini de eleştiri oklarının hedefi yapan Denizalp, gelecek sezon takımda olmayacak kiralık oyuncular yerine Rizeli gençlere şans verilmesi gerektiğini vurguladı. Denizalp, "Geçen yıllarda İlhan hocanın yaptığı hatayı Recep Uçar da yaptı. Kim ne kaybedecek? Zaten kiralık oyuncular bir hafta sonra gidecek. Al kadroya PAF’tan 3-4 genci ver süreyi Rizeli gençlere, kamuoyundan alkış al. Bu formanın ağırlığını taşımayanlara hala şans verenler utansın" diyerek teknik heyete yüklendi.
"İbrahim Turgut’un Vedası Ankara’ya Yakışmadı"
Hafta içi yaşanan olayda Başkan İbrahim Turgut’un görevden el çektirilmesini siyasi sonuçları üzerinden değerlendiren Denizalp, bu kararın Rize sokaklarında karşılığı olmadığını savundu. Denizalp, “Bundan 4 yıl önce Başkan İbrahim Turgut'a bu görevi veren Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Kan değişikliği’ altında Çaykur Rizespor Başkanı İbrahim beyi görevden alması olağan bir şey.” ifadesinde bulunarak, "Burada önemli olan husus sokağın sesi. Bu ses sandığa yansır, bu ses AK Parti’ye zarar verir. Geldiği günden beri Çaykur Rizespor’un Rize'den köklerini sulayarak hemen hemen her kesimin sevgisini kazanan İbrahim Turgut'un bu vedası Ankara'ya yakışmadı.” dedi.
"Ara Kablo Görevi Yürütenler AK Parti’ye Kaybettiriyor"
Denizalp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık partililere "Sokağı dinleyin halktan kopmayın, Rizeli’yi küstürmeyin" uyarısında bulunduğunu hatırlatarak, bu kararın Rize’de siyasi dengeleri değiştirebileceği uyarısında bulundu.
Kulüp içindeki bu değişimin siyasi bir faturası olacağını iddia eden ve son seçimlerde CHP’nin Rize’den vekil çıkarmasını hatırlatan Denizalp, "Bu kararlar AK Parti’ye oy kaybettiriyor. Ders alınmıyor. Eğer böyle giderse Rize’de tablo 2+1 CHP lehine döner. Siyaset ve sporda yanılma payım binde sıfırdır" ifadesinde bulunarak şunları kaydetti: “Yarın seçim olsa İbrahim bey tek başına adaylığını açıklasa açık ara kazanır diyebileceğimiz insan odaklı, Rize milliyetçisi bir Rizeli Başkanı görevden almanın o kadar yanlış olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize'de böyle bir duruş, böyle bir yürek, böyle bir samimiyet, söz verince yapan, yapınca da reklamla değil, sadece karşıdan duasına talip olan bir Anzerli İbrahim'i bir daha bulamaz. Tabi bu devir teslimde aylar öncesi ara kablo görevini yürütenler belli. Asıl bunlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize'de AK Parti’ye oy kaybettiren kesim. İşte son seçimde CHP 46 yıl sonra Rize'den vekil çıkarır demiştim ve çıkardı. Bence ders alınmadı ve hala o akıl iş başında o seçim öncesi de yazdım şimdide yazıyorum. Böyle giderse 2 + 1 CHP lehinde olur Rize! Çünkü ben her gün çarşıdayım, Rizeli ile iç içeyim. Siyaset ve spor da yanılma payım benim binde sıfırdır!”

