Depremde Ölü Sayısı 57 - VİDEO

Depremde Ölü Sayısı 57 - VİDEO
Karakoçan'ın Başyurt beldesinde saat 04.32'de meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 57 kişi öldü, 50'den fazla kişi yaralandı...

Karakoçan'ın Başyurt beldesinde saat 04.32'de meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 57 kişi öldü, 50'den fazla kişi yaralandı. Deprem sonrasında Elazığ ve Tunceli'de okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

Deprem, il merkezi, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerinde ufak maddi hasarların dışında can kaybına yol açmazken, hasarın ve can kaybının büyük kısmı Kovancılara bağlı, aşağı ile yukarı Kanatlı, Göçmeler, aşağı ile yukarı Demirci, Okçular köylerinde oluştu. Buradaki yaralılar, kent merkezdeki hastanelere kaldırıldı.

BAKANLAR BÖLGEDE
Alınan bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından saat 06.30'dan itibaren Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala tarafından bilgilendirilmeye başlandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve bazı bölge milletvekilleri, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Elazığ'a geldi. Bakanlar, askeri helikopterle Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi Okçular köyüne geldiler.

Cemil Çiçek, Elazığ'daki depremde ölü sayısının 57, yaralı sayısının ise 50'nin üzerinde olduğunu bildirdi.

5.5'LİK ARTÇI SARSINTI
En son saat 10.43'te hissedilen 2.7 şiddetindeki artçı sarsıntıyla birlikte Elazığ'da yaşanan artçı depremin sayısı 41'e ulaştı. Elazığ'da saat 09.47'de ise merkez üssü Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi olan 5.5 büyüklüğünde 5 kilometre derinliğinde deprem kaydedildi.

Bu arada, merkez üssü Hatay'ın Dörtyol ilçesi Yakacık olan ve 8,2 km derinlikte, 3,8 büyüklüğünde hafif şiddette deprem meydana geldi.

ELAZIĞ'DA VE TUNCELİ'DE EĞİTİME 2 GÜN ARA
Deprem sonrasında Elazığ ve Tunceli'de okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

Bölgede devam eden artçı depremler sebebiyle öğrencilerin panik yaşamamaları ve tedbir amacıyla eğitime ara verildiği öğrenildi.
 
ImageMİLLETÇE DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUK
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Elazığ Valisi Muammer Erol'u arayarak bilgi aldı. Gül, yaptığı açıklamada da çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasından milletçe derinden üzüntü duyulduğunu belirterek, şunları ifade etti:
''Devlet tüm imkanlarıyla seferber olmuş durumdadır. Çalışmalar üstün bir gayretle sürdürülmektedir. Can kaybının artmamasını, ülkemizin bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamasını temenni ediyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa diliyorum.''

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam, Tunceli ve Bingöl'ün ardından Diyarbakır, Mardin ve Erzurum'dan hareket eden ekiplerin de bölgeye ulaştığını söyledi.

Enkaz altındakilere ulaşmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Sağlam, şunları kaydetti: ''Ulaşan bilgilere göre 51 kişi hayatını kaybetti, 71 kişi de yaralandı. En fazla can kaybı Okçular ile Yukarı Demirci köylerinde yaşandı. Bölgede çadır kurma çalışmaları devam ediyor. Türk Kızılayı tarafından 500 çadır ile gıda maddesi, kamu kurum ve kuruluşları tarafından ise 10 konteyner bölgeye gönderildi. İl Kriz Merkezinin dışında Kovancılar'da da İlçe Kriz Merkezimiz çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ ve kovancılar devlet hastanelerinde toplam 78 yaralı bulunuyor. Mehmetçik, helikopterle hasarın meydana geldiği köylere su, erzak ve battaniye ulaştırıyor. Vali Erol, "Yukarı demirci köyünde enkaz altındaki 4 kişinin kurtarılmasına çalışılıyor" dedi.

8. Kolordu Komutanı ve İl Jandarma Destek Tabur Komutanının Elazığ'daki deprem nedeniyle bölgede oldukları kaydedildi.

Ayrıca, iki komando taburu, bir deprem birliği taburu, bir seyyar mutfak, bir seyyar fırın ve bir sağlık ekibi ile yeterli sayıda helikopter de yardım amacıyla bölgede bulunuyor. 

Ankara'da da ihtiyaç durumuna göre özel kuvvetlere bağlı Doğal Afet Kurtarma Birliği (DAK) hazır bekletiliyor.

ÖLEN 22 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Depremde yaşamını yitirenlerden kimlikleri belirlenenlerin isimleri şöyle: ''Muhammet Emin Polat (Çocuk), Netice Polat, Medine Akdağ (Çocuk), Muhammet Özdoğan (Çocuk),Berivan Özdoğan, Özcan Cirit, Nazile Cirit, Murat Cirit, Fikri Özdoğan, Nermin Yıldız, Gönül Yıldız, Tuğba Yıldız, Zilan Yıldız, Emre Çiçek, Ayten Çiçek, Davut Yüksel, Kibar Yüksel, İzzet Çimen, Nurettin Çimen, Yeter Akdağ, Emrullah Akdağ ve Yusuf Akdağ.''

53 YARALININ KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Kovancılar Devlet Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, depremde yaralananlardan kimlikleri belirlenenlerin isimleri şöyle: ''Hasret Kale, Süleyman Tosun, Halime Gündüz, Hilal Yağmur, Niyazi Keleş, Hasan Hüseyin Yüksel, Cihan Polar, Remzi Aydemir, Feyzullah Dağdöğer, Telli Özdoğan, Derviş Ersöz, Ramazan Karadağ, Fındık Karadağ, Melis Yüksel, Asiye Yüksel, Nazlı Ersöz, Remzi Aydemir, Mustafa Aydemir, Hakan Abdullah Dağdöğer, Berivan Yıldız, Rabia Aydemir, Yusuf Akdemir, Muhammed Yıldız, Harun Uygur, Hüseyin Yıldırım, Serhat Yıldız, Makbule Cirit, Emrullah Akdağ, Rukiye Yıldız, Mehmet Rıza Yıldız, Resul Cirit, Safiye Akdağ, Burhan Yüksel, Mücahit Yıldırım, Veysel Yıldız, Çiçek Yıldırım, Ayşe Yıldırım, Adem Yıldırım, Fatma Kahraman, Mikail Yıldırım, Mülkiye Yıldız, Feyza Yıldırım, Ruşen Yıldırım, Cevahir Çiçek, Aynur Yıldırım, Gökhan Yıldız, Ayni Çimen, Naciye Yüksel, Arzu Uzun, Abdurrahman Cirit, Remziye Doğan, Veysel Yıldız, Esma Demirtaş.''



İLGİLİ HABERLERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/rizeden-ekip-gonderildi-14668.htm

https://www.olay53.com/haber/elazigda-deprem-41-olu-14666.htm