Diyarbakır’da Hafif Raylı Sistem Projesi Revize Edilecek

Diyarbakır’da Hafif Raylı Sistem Projesi Revize Edilecek
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımayı rahatlatmak, halka konforlu, güvenli ve ucuz toplu ulaşım hizmeti sağlamak amacıyla Hafif Raylı Sistem Projesi'ni revize ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımayı rahatlatmak, halka konforlu, güvenli ve ucuz toplu ulaşım hizmeti sağlamak amacıyla Hafif Raylı Sistem Projesi'ni revize ediyor. Proje ihalesiyle birlikte yapım çalışmalarının yıl içinde başlatılması için çalışmalara başlanıldı.

Büyükşehir Belediyesi, kentte konforlu, güvenli, erişilebilir ve ucuz bir toplu ulaşım için çalışmalarını hızlandırarak, Hafif Raylı Sistem Projesi'ni revize ediyor. 20 istasyondan oluşan Hafif Raylı Sistem'in 14 kilometre uzunlukta Dağkapı'dan başlayıp, Kayapınar ilçesinde bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar planlanan projenin ihalesi ile yapım çalışmalarının bu yıl içinde yapılması hedef olarak belirlendi.

Hafif Raylı Sistem Projesi'ne ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, projenin 14 kilometre uzunluğunda ve 20 istasyondan oluştuğunu kaydederek, "Bir uçtan diğer uca 37 dakikalık bir süre öngörüyoruz. İlk etapta 20 araç alınacak, bunlardan 18 tanesi çalışacak, 2 araç yedekte bulundurulacak. İlk etapta günlük 75 bin yolcu taşınması planlanıyor. 2040 yılına kadar bu kapasite artırılarak devam edecektir" dedi.

Projenin revizyonu ile ilgili çalışma başlattıklarını vurgulayan Gördük, şöyle devam etti:

"Bu çalışmanın başında projenin revizyonu bulunmaktadır. Daha önceki projede depolama alanı olarak Sağlık Bakanlığı'na bağlı 100 dönümlük bir arazi düşünülmüştü. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın bize olumsuz yanıt vermesi, nüfus yoğunluk yerlerinin değişmesiyle bu projenin revizyona ihtiyacı olduğunu düşündük. Bununla ilgili çalışmayı 21 Mayıs Salı günü itibarıyla başlatmış bulunuyoruz. Proje revizyonu bittikten sonra proje ihalesi ve yapımını bu yıl içinde yapmayı kararlaştırdık."

Hafif Raylı Sistem'in hayata geçirilmesi ile ilgili kentteki bütün sivil toplum örgütleri ve ilgili kurumlarla gerekli gerekli bilgi alışverişinin yapılacağını ifade eden Gördük, "Proje hayata geçtikten sonra, halkımızın araç bekleme süreleri, rahat ve konforlu ulaşım hizmeti almaları konusunda önemli bir adım atılmış olacak. Ayrıca raylı sistem diğer ulaşım sistemlerinden daha ucuz olacağı için halkımız ekonomik olarak da rahat edecek. Hafif Raylı Sistemin, kent trafiğine ve toplu taşımaya önemli bir rahatlama getireceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Diyarbakır’da Hafif Raylı Sistem Projesi Revize Edilecek

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.