Doğu Karadeniz'den Logo Açıklaması

Doğu Karadeniz'den Logo Açıklaması
Doğu Karadeniz Ekspres otobüs firmasından logo açıklaması...

Doğu Karadeniz Ekspres tarafından düzenlenen logo yarışmasında birinciliği elde eden logonun çalıntı olduğu iddiaları üzerine firmanın Genel Koordinatörü Seçkin Pirimoğlu, o iddialara cevap verdi.

Konu ile ilgili olarak Doğu Karadeniz Ekspres Otobüs İşletmeleri Genel Koordinatörü Seçkin Pirimoğlu, yarışmada birinciliği elde eden logonun bazı basın yayın organlarında yer alan iddialardaki gibi çalıntı olmadığını, haberi yapan basın yayın organlarının yeteri kadar araştırma yapmadan kulaktan duyma sözlerle haber yaptığını savunarak logonun sahibi tarafından noter tasdiki yapılmış bir logo olduğunun bilinmesi gerektiğini kaydetti.

seckin-pirimoglu.20120123203854.jpgPirimoğlu'nun  açıklamaları şöyle: Aslında çoğu kişinin aksine biz ortada çok fazla konuşmaya değer bir şey göremiyoruz. Görmemiz için iddialarda yer aldığı gibi birinci olan logonun çalıntı olması gerekir. Noter tasdikiyle onaylı bir logonun çalıntı olamayacağını ve kulaktan duyma sözlerle haber yapılamayacağını, haberciliğin özünün doğru ve araştırmacılık olduğunu haberi yapan o basın mensubu arkadaşların bilmesi gerekirdi. Kaldı ki bunu bilmeden haber yapan basın mensubu arkadaşlar bizimle de bu konuda iletişime geçmeden tamamen kulaktan duyma sözlerle haberi yaparak farkında olmadan bazı kimselerin firmamızı lekelemek üzerine giriştikleri bu oyuna alet olmuşlardır.

Doğu Karadeniz Ekspres firmasını aldıktan sonra bu ilk uğraştığımız iftira davası değil. Bu nedenle şu saate kadar konu hakkında hiçbir şey söyleme gereği duymadık. Bu tecrübelerle, bu tip polemiklerin geçmesini beklemenin her zaman daha sağlıklı sonuç verdiğini gördük. Gel gelelim bu kez işin içine haberlerine güvendiğimiz, saygı duyduğumuz “basın camiası” dediğimiz kişilerin asılsız haberlerini görünce oldukça üzüldük. Bunlar da yetmezmiş gibi gördük ki sükunetimiz ve ağırbaşlılığımız, verecek bir cevabımız yokmuş gibi bir algıya yol açmaya başladı. Özetlemek gerekirse, suskunluğumuzun, zaafiyet sanılmaya başlandığı anda bu açıklamayı yapmayı uygun gördük. Çalıntı olduğu iddia edilen o logo ile ilgili şikayetler yarışma finali öncesi bize de ulaşmıştı. O zamanlar yaptığımız araştırmalar sonucu bahse konu olan logonun, yarışmanın birincisi tarafından bir logo şirketinden 15 TL. karşılığında satın alınarak üzerinde bazı değişikliğe gitmesinin ardından düzenlediği ve noter tarafından tasdiklettiği bir logo olduğudur. Noter tarafından tasdik edilen bir logonun çalıntı olduğunu söyleme hakkımız olmadığı gibi hiçkimsenin de böyle bir hakkı yoktur olamaz da. Başta Rize kamuoyu olmak üzere tüm kamuoyunun bu gerçeği bilmesi için yapılan bu açıklamadan sonra asılsız haberde bulunanların habercilik anlayışı doğrultusunda gerçek ve doğru haberi okuyucularıyla paylaşacaklarını ümit ediyoruz.

ANKARA YENİ MAHALLE 4. NOTER VEKİLİ DEMET  DİVRİL İMZALI NOTER TASDİĞİ

noter-tasdik-1.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Doğu Karadeniz Logosunu Buldu