'Donuyoruz Hocam', 'Gaz Yok Yapacak Birşey Yok'

'Donuyoruz Hocam', 'Gaz Yok Yapacak Birşey Yok'
Rize'de ısınma sistemleri doğalgaza uyumlu hale getirilen, ancak doğalgaz verilmeyen okullarda ısınma sıkıntısı yaşanıyor. Doğalgaz yerine okul elektrikli sobalarla ısıtılmaya çalışılıyor.

Rize'de kaloriferle ısıtılan okulların doğalgazın gelmesiyle birlikte okulların ısıtma sisteminin buna uygun hale getirilmesinin ardından doğalgaz şirketinin bazı okullara gaz vermemesi sebebiyle sınıflar elektrikli sobalarla ısıtılmaya çalışılıyor. 480 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Hasan Sağır Anadolu Lisesi, Rize'de bu sorunu yaşayan 9 okuldan biri...

Rize'de okulların ısıtma sisteminin doğalgaza uygun hale getirilmesine rağmen bu okullara doğalgaz bağlanamadı. Soğuk havaların bastırmasıyla birlikte öğrenci ve öğretmenler perişan oldu. Sınıflarda öğrenciler kabanlarıyla ders yaparken, bazı öğrenciler hastalanmamak için okula gitmiyor, bazı sınıflarda ise elektrikli soba yakılıyor.

Öğrenci velilerinin iddialarına göre okul yönetimi, veliler toplantısında  "Okulumuz doğalgazlı ısıtma sistemine yeni geçti. Okulumuza gaz verilinceye kadar bizim yapabileceğimiz birşey yok. Sorunu çözecek olan Milli Eğitim Müdürlüğü'dür" dedi. Aynı veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de Rize'deki doğalgaz şirketini suçladığını ve bu şirketin keyfi uygulamalar içerisinde hareket ettiğini savundu.