Dünyanın en pahalı sporu Heliski

Dünyanın en pahalı sporu Heliski
Dünyanın en pahalı sporu olan ‘heliski’ye yıllardır ev sahipliği yapan Kaçkarlar bu yıl yerli kayakçıları da ağırlayacak.

Dünyanın en pahalı sporu olarak bilinen ve Kanada, Alaska ve Alplerde yapılan heliski, son yıllarda Kaçkarlarda da adından sıkça söz ettiriyor. Elit kayakçıların tercih ettiği bu spor yerli kayakçılarında ilgisini çekmeye başladı.

kasim-eksi.20121226101643.jpgTürkiye’nin en büyük heliski organizasyonuna ev sahipliği yapan Rize'deki bir otel sahibi Kasım Ekşi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu spor geçmişte sadece Alaska, Kanada ve Alplerde yapılıyordu. Artık bu parkura İkizdere’de dahil oldu. Son derece pahalı ve adrenalini yüksek olan bu sporu Kaçkarlarda yapmak için çeşitli ülkelerde ülkemize gelen misafirleri ağırlıyoruz. Bu spor ile Kaçkarları ve Karadeniz’i tüm dünya tanıyacak. Heliski de bölgemizin çekiciliği her geçen yıl artmaktadır. Özellikle İkizdere’nin tercih edilmesindeki ana unsur kar kalitesi ve kayaktan sonra sporcuların termal havuzları kullanma imkanı bulmaktadır. Son derece zor ve yorucu olan bu sporu yapan kayakçılar kayaktan sonra termal havuzlara girerek kaslarını yumuşatma imkanı bulmaktadır” dedi.

Ekşi, bu yıl ilk kez Türk kayakçıları da ağırlayacaklarını ifade ederek, “Bu yıl ilk kez Türkiye’den de heliski yapmak isteyen kayakçılar da bireysel olarak başvuruda bulunuyor. Bu spor artık ülkemizde de yapılıyor. Türk kayakçılarımızı da bu adrenalini ve kayak yapmanın keyfini yaşamaya davet ediyoruz” dedi.