Dursun Kaptan Vapuru'nda İftar Zamanı

Dursun Kaptan Vapuru'nda İftar Zamanı
Rize'de yok böyle bir dernek yok böyle bir mahalle... Dernek yönetimi mahalleliye Dursun Kaptan Vapuru'nda iftar yemeği düzenleyecek.

Rize Ekmekçiler Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, mahallede birlik ve beraberliği pekiştirmek adına Dursun Kaptan Vapuru'nda mahallelinin katılacağı iftar yemeği düzenleyecek.

Rize Ekmekçiler Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Ekmekçiler Mahallesi sakinleri ile dernek üyelerine yarın akşam (Cumartesi günü) Dursun Kaptan Vapuru'nda iftar yemeği düzenlenecek.

dursun-kaptan-gemisi-ekmekciler-mahallesi.jpg

Rize Ekmekçiler Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen  ve bu yıl 3'sü gerçekleştirilecek Geleneksel İftar Yemeği Programı hakkında Ekmekçiler Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sema Tornacı yaptığı açıklamada, "Ramazan Ayında Mahallemiz için birlik ve beraberliği en üst seviyeye yükseltmek adına son iki yıldır düzenlediğimiz geleneksel iftar yemeği programımızın bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Geleneksel iftar yemeği, mahallemiz adına birlik ve beraberlik için atılan en güzel adımdır. Bizler dernek yönetimi olarak bunun her yıl gerçekleştirilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

İftar yemeği programını bu yıl farklı bir konsepte Dursun Kaptan Vapuru'nda gerçekleştireceklerini açıklayan Tornacı şunları kaydetti: Bugüne kadar yapmış olduğumuz iftar yemeği programlarımızda Mahallemizden (Rize’ye Kuş Bakışı) karadan denize bakarak insanlar oruçlarını açıyordu. Fakat bu yıl bunun tam tersini yaparak  üyelerimizin ve mahalle halkımızın denizden karaya bakarak onlara güzel bir  iftar yemeği keyfi yaşatmak ve oruçlarını farklı bir şekilde açmalarını sağlamak istiyoruz.

Tornacı son olarak mahalle halkı ile dernek üyelerine davette bulunarak, "4 Ağustos 2012 Cumartesi günü Gündoğdu Limanında Dursun Kaptan Vapuru'ndaki Ekmekçiler Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 3. Geleneksel İftar Yemeği Programına mahalle halkımızı ve dernek üyelerimizin katılmasını bekliyoruz. Programa katılacakların 0534 644 53 46 nolu telefona isimlerini yazdırmalarını istiyoruz." dedi.

ekmekciler-mahallesi-dernegi.jpg